default iconGroen samen doen

De gemeente Raalte is een groene gemeente. Daar zijn we trots op! Om deze prachtige omgeving te behouden en versterken werken we samen met lokale groene organisaties en inwoners. Vaak heeft een klein initiatief al een groot effect: het verbeteren van het leefgebied van planten- en diersoorten. Denk bijvoorbeeld aan het inzaaien van bloemenstroken, beschermen van waardevolle bomen en het vergroenen van tuinen door tegels te vervangen door planten of gras.

Er zijn veel groene activiteiten in de gemeente Raalte, dit valt samen onder de noemer Groen Samen Doen! Op deze pagina vind je hier meer over. Ook lees je wat je als inwoner zelf kunt doen. Help jij ook mee om onze mooie omgeving nog groener te maken?

Biodiversiteit in de gemeente Raalte

Op de kaart zie je de verschillende biodiversiteitsstroken en initiatieven in de gemeente Raalte. Bij het inzoomen zijn op diverse plaatsen ook foto’s te zien. Staat jouw strook er nog niet op of heb je een mooie foto? Vul de kaart aan en help ons de kaart actueel te houden.

Kaart biodiversiteit

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via