Mirle Mondria

“De grootte van de gemeente Raalte als organisatie en de omvang van de gemeente zelf maakt dat ik bij alle stappen in het proces betrokken ben. Dat zorgt voor een hele leuke afwisseling in mijn werk.”

Mirle Mondria is stedenbouwkundige en adviseur ruimtelijke kwaliteit bij domein Ruimte. Hier staat het ontwikkelen van onze leefomgeving centraal. Samen met haar collega’s en inwoners van de gemeente Raalte werkt ze aan plannen voor onze dorpen en het daarbij behorende buitengebied.

Direct na haar opleiding is ze bij de gemeente Raalte komen werken. “Het kwam zo op mijn pad. Ik zag een vacature die mij erg interessant leek en heb toen gesolliciteerd.”


Sallandse mentaliteit

“Ik kom uit Twente, maar merk dat de mentaliteit hier in Salland heel vergelijkbaar is. De mensen zijn hier nuchter en lekker zichzelf, daar houd ik wel van! Daarnaast is Raalte een actieve gemeente. Er spelen veel initiatieven van particulieren en als gemeente hebben we ook grote ambities waardoor er altijd voldoende uitdaging voor mij is; ook dat trekt me aan.”


Verantwoordelijkheid krijgen en nemen

“Bij de gemeente Raalte krijg je ruimte en vertrouwen. Ik hou ervan dat je verantwoordelijkheid krijgt én kunt nemen. Ook heel belangrijk zijn natuurlijk de fijne collega’s, die je altijd op weg willen helpen en waarmee je samen aan mooie plannen kunt werken.”