Margreet Koerhuis

“De vrijheid om zelf door te pakken en het vertrouwen om je talenten in te zetten. Dat is werken bij de gemeente Raalte voor mij. De grootte van de gemeente maakt dat we kwalitatief goed zijn en slagvaardig kunnen zijn. Maar ook dat de lijnen kort zijn. Niet mevrouw Toeter, maar gewoon Gerria.”

Margreet Koerhuis is senior vakspecialist Wmo binnen het domein Sociaal, waar het welbevinden van inwoners centraal staat. Ze houdt zich dagelijks bezig met beleid rondom hulp en ondersteuning voor inwoners, zodat zij zo lang mogelijk zelfstandig thuis kunnen wonen. Sinds 2007 werkt ze bij de gemeente Raalte. “Ik kom uit Raalte, dus ik werk voor mijn eigen gemeente. Ik voel me meer verbonden én zie meer terug van mijn werk. Ook ben ik laagdrempelig voor inwoners en organisaties. Inmiddels werk ik al zo lang bij de gemeente dat mensen denken: ‘Ach, ik bel haar maar eens om te vragen bij wie ik moet zijn.”

“Wmo is voor mij een mooie combinatie tussen zorg en zakelijk. De zorg door aandacht voor mensen, en het zakelijke omdat ik mijn hoofd moet gebruiken. Er is al die jaren veel veranderd in de wetgeving en de manier waarop we dingen doen. Daarom wordt het werk ook nooit saai.”