Leonie van Dam

“Er is hier ruimte voor eigen inbreng en kleur. Dat geeft in het werk ook een uitdaging. Als iets niet direct past binnen de kaders, hoe vinden we daar tóch de juiste oplossing voor?”

Leonie van Dam is Strategisch beleidsmedewerker landelijk gebied, binnen het domein Ruimte. Hier staat het ontwikkelen van onze leefomgeving centraal. Leonie houdt zich bezig met beleid rondom het landelijk gebied, landbouw en buitengebied. Ook beleid rondom stikstof en kavelruil maken deel uit van haar werk.

Geboren en getogen

“Mijn hart ligt hier in het buitengebied. Ik ben hier geboren en getogen. Dat ik daar nu voor mag werken en mij kan inzetten voor mijn eigen leefomgeving, geeft mij een extra drive. En je werk op fietsafstand hebben; dat is onbetaalbaar.”

Extra stap zetten

“Mijn werkweken zien er telkens anders uit. Het werk hier is heel divers. De gemeente Raalte heeft als ambitie uitgesproken er echt toe te willen doen voor al haar inwoners, maar in het bijzonder ook voor de mensen in het buitengebied. En daar zijn we bewust mee bezig. We hobbelen niet zomaar mee, maar willen die extra stap zetten.”