Mark van Egmond

“De goede sfeer en leuke collega’s. Dat vind ik belangrijk. Net als uitdaging hebben in je werk. Bij de gemeente Raalte krijg je de ruimte en het vertrouwen om fouten te maken en ervan te leren. Ook krijg je de ruimte om je werk uitdagend te blijven houden."

Drie jaar geleden zag Mark van Egmond een vacature langskomen van de gemeente Raalte. Op dat moment was hij net opzoek naar een nieuwe uitdaging. “Ik ben opgegroeid in de gemeente Raalte. Die binding trok mij dus meteen aan. Ik solliciteerde op de functie voor planner. De uitdaging om een planning op te zetten met een bijbehorend plansysteem paste goed bij mijn ervaring.”

Mark is aan de slag gegaan als planner bij domein Beheer, waar het kwalitatief onderhouden van de leefomgeving centraal staat. Hij werkt dagelijks op het kantoor van de gemeentewerf. “In twee jaar heb ik een nieuw plansysteem geïmplementeerd die rust en overzicht brengt. Het systeem geeft inzicht in alle werkzaamheden en stuurmogelijkheden voor opzichters, regisseurs en domeinmanager. Daarnaast heb ik het werkproces gedigitaliseerd. Alle buitendienst medewerkers hebben nu een iPad waar de werkopdrachten op binnenkomen en gereed worden gemeld. Papieren opdrachten zijn verleden tijd en een urenregistratie is gelijk voor handen.”

Inmiddels werkt Mark niet meer als planner, maar als bedrijfsvoerder. “Toen vorig jaar deze vacature langskwam heb ik die met beide handen aangepakt. Het wederom creëren van een nieuwe functie waarin contacten met veel collega’s en externe bedrijven is wat goed bij mij past en waarin de gemeente alle ruimte geeft. Het is mooi om te zien dat je met collega’s die allemaal een andere expertise hebben een dienst of product kan leveren of faciliteren waar het kwalitatief onderhouden van de leefomgeving centraal staat.”