Pieter Nijland

“Met een klein team grote dingen neerzetten. Samen de schouders eronder en het verschil maken voor onze inwoners en ondernemers. Daarom werk ik voor de gemeente Raalte. Omdat ik zelf ook in Raalte geboren ben en woon kan ik me goed inleven in de lokale situatie en mij inleven in de geschiedenis en soms het sentiment.”

Pieter Nijland is accountmanager Bedrijven, binnen het domein Samenleving. Daar werken collega’s samen met diverse partijen om te kijken hoe ze ideeën uit de samenleving zoveel mogelijk kunnen ondersteunen. Pieter heeft contact met ondernemers en bedrijven wanneer zij vragen hebben bijvoorbeeld over uitbreiding of nieuwe vestiging. “Met mijn kennis en netwerk kan ik onze inwoners en ondernemers verder helpen. Ik zeg altijd: ‘Wat een mooi idee! Laten we eens kijken hoe ver we er mee komen.’ Door te luisteren en er te zijn als het nodig is, kun je echt waarde toevoegen.”

Bij de gemeente Raalte krijg je veel vrijheid in je werk, vindt Pieter. “Wil jij om 6 uur ’s ochtends (of wat later…😉) beginnen met je werkdag? Geen probleem! Ook vieren we af en toe een leuk feestje met de collega’s. Toe aan een nieuwe uitdaging? Laat het horen. Er is veel mogelijk.”