default iconMarco Simons

"Mijn eigen leefomgeving een stukje groener én mooier maken; daarom werk ik bij de gemeente Raalte. Als ik op de fiets stap naar het werk ben ik direct in dat mooie werkgebied."

Marco Simons is Projectvoorbereider Groen & Spelen bij domein Ruimte. Tijdens zijn afstudeerdopdracht bij de gemeente Raalte heeft Marco al een beeld gekregen van de organisatie. Toen hij de vacature op social media voorbij zag komen, wist hij genoeg. Sinds hij in dienst is, houdt hij zich dagelijks bezig met de werkvoorbereiding, aanbesteding en uitvoering van het groen. Denk daarbij aan de herinrichting van de Grote Markt in Raalte, het bedrijventerrein Blankenfoort of de nieuwbouwlocaties Salland II, ’t Broeck, Veldegge of Lierderbroek. Daarnaast toetst hij verschillende rood-voor-rood erfinrichtingsplannen of de groene invulling past binnen de omgeving, het gebied en zijn landschapskarakteristieken.


Groen staat op 1

“Groen vind ik belangrijk, en dat vindt Raalte ook. In mijn werk zorg ik dat groen op nummer 1 staat. Er liggen nog genoeg vergroeningsopgaven. Bij het ene project doe ik dit aan het begin en adviseer ik. Bij het andere project ben ik juist bezig met de oplevering en overdracht naar domein Beheer. Of ik ga naar het project toe, om te kijken of de aanplanting van het groen ook gebeurt volgens mijn opgestelde werkomschrijving. Mooi hoe dit werk zo bij elkaar komt.”

Sallandse nuchterheid

“Invloed hebben op je eigen leefomgeving en het resultaat van mijn werk zien in m’n eigen gemeente; dat vind ik mooi aan het werken bij de gemeente Raalte. Daarnaast is de Sallandse nuchterheid is mij niet onbekend. Het werk is afwisselend en je krijgt de vrijheid.”

 

Marco Simons

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via