Marco Simons

"Mijn eigen leefomgeving een stukje groener én mooier maken; daarom werk ik bij de gemeente Raalte. Als ik op de fiets stap naar het werk ben ik direct in dat mooie werkgebied."

Marco Simons is Projectvoorbereider Groen & Spelen bij domein Ruimte. Tijdens zijn afstudeerdopdracht bij de gemeente Raalte heeft Marco al een beeld gekregen van de organisatie. Toen hij de vacature op social media voorbij zag komen, wist hij genoeg. Sinds hij in dienst is, houdt hij zich dagelijks bezig met de werkvoorbereiding, aanbesteding en uitvoering van het groen. Denk daarbij aan de herinrichting van de Grote Markt in Raalte, het bedrijventerrein Blankenfoort of de nieuwbouwlocaties Salland II, ’t Broeck, Veldegge of Lierderbroek. Daarnaast toetst hij verschillende rood-voor-rood erfinrichtingsplannen of de groene invulling past binnen de omgeving, het gebied en zijn landschapskarakteristieken.

Groen staat op 1

“Groen vind ik belangrijk, en dat vindt Raalte ook. In mijn werk zorg ik dat groen op nummer 1 staat. Er liggen nog genoeg vergroeningsopgaven. Bij het ene project doe ik dit aan het begin en adviseer ik. Bij het andere project ben ik juist bezig met de oplevering en overdracht naar domein Beheer. Of ik ga naar het project toe, om te kijken of de aanplanting van het groen ook gebeurt volgens mijn opgestelde werkomschrijving. Mooi hoe dit werk zo bij elkaar komt.”

Sallandse nuchterheid

“Invloed hebben op je eigen leefomgeving en het resultaat van mijn werk zien in m’n eigen gemeente; dat vind ik mooi aan het werken bij de gemeente Raalte. Daarnaast is de Sallandse nuchterheid is mij niet onbekend. Het werk is afwisselend en je krijgt de vrijheid.”