default iconJustin Brunsting

“Bij de gemeente Raalte is er de ruimte om te groeien en te leren. Er wordt samen hard gewerkt om het verschil te maken voor de inwoners.”

Sinds maart dit jaar werkt Justin Brunsting bij de gemeente Raalte, als strategisch adviseur Energietransitie. “Ik informeer en adviseer het college en de gemeenteraad over de energietransitie. De transitie wordt steeds meer een uitdaging: er wordt meer energie duurzaam opgewekt en de vraag naar elektriciteit wordt groter, en aan de andere kant begint het net ook vol te raken. Daarnaast moeten uiteindelijk alle woningen van het gas af: een mega operatie. Daarin moeten keuzes gemaakt worden met gevolgen voor de toekomst.”

Van het bedrijfsleven naar de gemeente

Justin maakte de overstap van het bedrijfsleven naar de gemeente: “Uiteindelijk ging het daar altijd over geld. Bij een gemeente is de drijfveer anders. Het gaat om de samenleving en hoe je die het beste van dienst kan zijn. Dat past beter bij mij.”

Toekomstblik

“Het werken bij een gemeente is dus nieuw voor mij.  Ik heb net mijn eerste collegestuk geschreven waarin ik uitleg hoe het elektriciteitsnet in Raalte eruitziet en hoe het vol begint te raken. De effecten van opgaven zoals de groei van de gemeente Raalte neem ik daarin mee in een toekomstblik, net als de mogelijkheden van het opwekken van energie door middel van zonneparken en windturbines.”

Het verschil maken

“Ik ben heel warm onthaald en voel me erg welkom. Bij de gemeente Raalte zijn de lijntjes kort, mensen makkelijk te vinden en komen samenwerkingen snel tot stand. De organisatie is groot genoeg om alle uitdagingen op te pakken en klein genoeg om elkaar goed te vinden. Er is ruimte om te groeien en te leren. Er is een collegiale sfeer op alle afdelingen, waar hard gewerkt wordt om het verschil te maken voor de inwoners.”

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via