Chantal van Marle

“Je mag zijn wie je bent en er is ruimte voor humor. Bij de gemeente Raalte vinden ze ontwikkeling in je werk en van jezelf als persoon belangrijk.”

Chantal van Marle werkt nu bijna 2,5 jaar met veel plezier bij het Klantportaal van de gemeente Raalte. Binnenkort gaat zij de overstap maken naar een nieuwe uitdaging, want ze gaat werken bij de Uitkeringsadministratie bij het domein Sociaal. “Ik zocht meer rust en structuur in mijn werk. Dat vond ik bij de gemeente Raalte. Wat mij aansprak was het contact met de inwoner. Nu heb ik dat via telefoon, chat en aan de balie. Daar ben je het eerste aanspreekpunt voor inwoners.”

Nieuwe uitdaging aan gaan

“Ik wilde mij graag verder ontwikkelen. Daarom ga ik binnenkort starten met een nieuwe uitdaging, namelijk bij de afdeling Uitkeringsadministratie. Hier verwerken wij onder andere rapportages van de consulenten Inkomen en Werk. Daarnaast verwerken we de inkomstenformulieren, boeken we de facturen van re-integratie, behandelen we uitkeringsvragen van inwoners en de ontvangsten van debiteuren. De afgelopen tijd is de Uitkeringsadministratie bezig geweest met de energietoeslag en het leefgeld voor Oekraïense vluchtelingen. De combinatie van contact met collega’s, contact met inwoner, maar ook de administratie spreekt mij erg aan.”

Buiten mijn comfortzone

“Toen ik zocht naar een nieuwe uitdaging, heb ik verschillende gesprekken gehad met collega’s binnen mijn eigen domein en andere domeinen. Toen kwam de vacature Uitkeringsadministratie voorbij. Die duidelijk ‘Ja’ voor een nieuwe uitdaging die ik eerder miste, had ik nu wel! Ik heb een sollicitatiebrief geschreven en werd uitgenodigd voor een gesprek. Buiten mijn comfortzone stappen vond ik spannend. Bij de gemeente Raalte vinden ze ontwikkeling van jezelf als persoon belangrijk. Wat fijn dat ik deze kans heb gekregen!”