Rolstoel

Heeft u af en toe een rolstoel nodig, waarmee u bijvoorbeeld eens met familie een dagje weg kunt? Of dat iemand met u een wandeling kan maken? Dan kunt u terecht bij de rolstoelpools in de gemeente Raalte.

Dit zijn uitleenpunten waar u voor een dag, weekend of week een rolstoel kunt lenen. Deze uitleenpunten zijn georganiseerd door verschillende organisaties, samen met de gemeente. De kosten zijn € 2,50 voor een hele dag en € 10,00 per week.

Hieronder kunt u zien waar u voor informatie terecht kunt op basis van uw woonplaats:

  • Luttenberg, beheerder Elckerlyc, tel. 0572-30 13 02
  • Mariënheem, Diny Schrijver, tel. 0572-35 41 22
  • Heino, Laag Zuthem en Lierderholthuis, receptie het Wooldhuis, tel. 0572-39 83 98
  • Raalte Noord, Gasterij de Noaber, tel. 0572-76 01 01
  • Heeten en Nieuw-Heeten, Zonnebloem, tel. 0572-38 17 46 of 0572-38 17 77

Tijdelijk een rolstoel nodig?

Heeft u tijdelijk een rolstoel nodig, omdat u bijvoorbeeld een operatie hebt ondergaan of een blessure hebt? Dan kunt u voor de periode van maximaal een half jaar kosteloos een rolstoel lenen via Carinova/Vegro.

Lange tijd een rolstoel nodig?

Hebt u voor een langere tijd een rolstoel nodig? Of een rolstoel die niet standaard is maar op uw medische situatie aangepast moet worden? Dan kunt u terecht bij de gemeente. In overleg met uw ergotherapeut en de leverancier van de rolstoelen kijken we samen met u wat het beste bij u past. Er wordt bijvoorbeeld gelijk gekeken of uw rolstoel binnen in uw woning ook bruikbaar is.

Vaak wordt een rolstoel in bruikleen aan u verstrekt en u kunt hem gebruiken zolang u hem nodig hebt. Service, onderhoud, reparatie, indien nodig verzekering, etc. worden voor u geregeld. Rolstoelen worden voor kinderen en volwassenen verstrekt. Voor een rolstoel hoeft u geen eigen bijdrage te betalen.

Heeft u de voorkeur voor een Persoonsgebonden Budget, waarmee u zelf een geschikte rolstoel kunt kopen en alles kunt regelen? Bespreek dit met het Sociaal Loket.

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u bellen met het sociaal loket (0572) 34 77 99