Evenementen

Ik organiseer een evenement of bijeenkomst na 1 juli. Gaat het door?

Sinds 1 juli 2020 zijn evenementen weer mogelijk. Er gelden dezelfde regels als bij andere binnen- en buitenactiviteiten. In de COVID navigator evenementen vindt u deze regels terug. Wilt u een evenement organiseren? Lever dan naast het aanvraagformulier en het veiligheidsplan, ook een COVID-19 plan aan. Hierin geeft u aan welke maatregelen u heeft getroffen om te zorgen dat uw evenement volgens de richtlijnen van het RIVM verloopt. Voor sommige branches zijn al protocollen opgesteld. Dit kan helpen bij het organiseren van uw evenement. Kijk hiervoor op www.mijncoronaprotocol.nl. Bij alle evenementen ligt de verantwoordelijkheid voor de veiligheid bij de organisator.

De meest recente noodverordening vindt u op: https://www.vrijsselland.nl/coronavirus/

Ik heb een vergunning voor een evenement ontvangen, maar mijn evenement gaat i.v.m. het coronavirus niet door. Krijg ik de leges terug?

Evenementenorganisaties die voor de uitbraak van het coronavirus een vergunning hadden aangevraagd, maar waarvan het evenement vanwege de coronamaatregelen niet door kon gaan, hoeven de leges niet te betalen. Dat heeft het college besloten. Organiseert u vanaf 1 juli 2020 een evenement, maar blijkt dat u geen gebruik kunt maken van de verleende vergunning in verband met het belang van de volksgezondheid? Dan is het niet mogelijk om de gemaakte kosten op de gemeente te verhalen.

Mijn vergunningsaanvraag voor een evenement is in behandeling. Kan ik deze nog intrekken?

Ja, u kunt uw aanvraag te allen tijde intrekken totdat er een vergunning is verleend. Wanneer u uw aanvraag intrekt, worden geen leges in rekening gebracht. Wilt u uw aanvragen intrekken? Stuur uw verzoek naar apv@raalte.nl

Mijn evenement vindt na 1 juli plaats. Kan ik mijn aanvraag indienen?

Ja, u kunt uw aanvraag indienen. Deze wordt, mits compleet, in behandeling genomen.

Mocht uw evenement toch niet door kunnen gaan in verband met de nieuwe noodverordening, dan wordt uw vergunning ‘buiten gebruik’ gesteld. Wij nemen dan contact met u op.

U bent zelf verantwoordelijk om bezoekers te informeren dat het evenement niet door kan gaan.

Welke evenementen zijn er afgelast in de gemeente Raalte?

Bekijk het overzicht afgelaste evenementen: https://www.raalte.nl/evenementenkalender-2020