build-reside iconDuurzaam bedrijf

Heb je een eigen bedrijf? Dan zijn er vaak veel besparingsmogelijkheden. We helpen je graag op weg en hebben een concreet aanbod voor je. Als ondernemer kun je gebruik maken van:

Zon op bedrijfsdaken

Heb je een groot bedrijfs- of agrarisch dak en interesse in zonnepalen? Wij helpen je graag. Ondernemers in de gemeente Raalte kunnen gratis gebruik maken van onze specialist zon-op-dak.

De onafhankelijke specialist zon-op-dak helpt ondernemers stap voor stap bij het optimaal benutten van hun dak. Jullie kijken samen naar de mogelijkheden en de adviseur helpt je om de juiste stappen te zetten. Daarbij krijg je gratis persoonlijk advies. Denk hierbij aan bepalen van het aantal zonnepanelen, hulp bij het beoordelen van offertes en inzicht in subsidie- en financieringsmogelijkheden. Meer informatie vind je op de projectpagina Zon op bedrijfsdaken.

Energie Support Salland

Energie Support Salland helpt je graag bij de verduurzaming van het bedrijf. Ze helpen de energie-efficiency te vergroten, te besparen op energiekosten en de duurzame uitstraling te versterken.

Ze doen dit met een integrale aanpak van energieadvies tot realisatie van energiemaatregelen, inclusief subsidiëring en monitoring. Ook weten zij alles over de huidige regelgeving en financieringsmogelijkheden.

Energie Support Salland is een samenwerkingsverband van specialisten in energiebesparing en duurzame energieopwekking voor bedrijven. Gemeente Raalte is één van de partners. Kijk voor meer informatie op www.energiesupportsalland.nl. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@energiesupportsalland.nl.

Energiefonds Raalte

(MKB)-bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen een lening voor kleinschalige duurzame projecten aanvragen bij het Energiefonds Raalte. Het energiefonds is een initiatief van de gemeente Raalte. De gemeente wil met het fonds duurzame projecten ondersteunen die anders niet gerealiseerd kunnen worden, omdat het geld aan de voorkant ontbreekt. Ondersteuning gebeurt in de vorm van leningen. De leningen bedragen minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000. Meer informatie vind je op de pagina van het energiefonds.

Subsidies en financiering

Er zijn verschillende landelijke subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van een bedrijf. Van advies tot concrete maatregelen. Op de website van de RVO vind je een subsidie- en financieringswijzer.

Informatieplicht energiebesparing

Door het tonen van de video accepteer je de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Youtube.

 

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via