Zonnepanelen gemeentehuis

Duurzaam bedrijf

Energie Support Salland

Heb je een eigen bedrijf? Dan zijn er vaak veel besparingsmogelijkheden. Energie Support Salland helpt je graag bij de verduurzaming van het bedrijf. Ze helpen de energie-efficiency te vergroten, te besparen op energiekosten en de duurzame uitstraling te versterken.

Ze doen dit met een integrale aanpak van energieadvies tot realisatie van energiemaatregelen, inclusief subsidiëring en monitoring. Ook weten zij alles over de huidige regelgeving en financieringsmogelijkheden.

Energie Support Salland is een samenwerkingsverband van specialisten in energiebesparing en duurzame energieopwekking voor bedrijven. Gemeente Raalte is één van de partners. Kijk voor meer informatie op www.energiesupportsalland.nl. Je kunt ook een e-mail sturen naar info@energiesupportsalland.nl.

Energiefonds Raalte

(MKB)-bedrijven en maatschappelijke organisaties kunnen een lening voor kleinschalige duurzame projecten aanvragen bij het Energiefonds Raalte. Het energiefonds is een initiatief van de gemeente Raalte. De gemeente wil met het fonds duurzame projecten ondersteunen die anders niet gerealiseerd kunnen worden, omdat het geld aan de voorkant ontbreekt. Ondersteuning gebeurt in de vorm van leningen. De leningen bedragen minimaal € 5.000 en maximaal € 50.000. Meer informatie vind je op de pagina van het energiefonds.

Subsidies en financiering

Er zijn verschillende landelijke subsidies beschikbaar voor het verduurzamen van een bedrijf. Van advies tot concrete maatregelen. Op de website van de RVO vind je een subsidie- en financieringswijzer.

Nieuw sinds oktober 2021: Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM)

Wil je als mkb-ondernemer energie besparen en meer verduurzamen? De Subsidieregeling Verduurzaming MKB (SVM) helpt je daarbij. Met deze subsidie kun je een gespecialiseerde adviseur inhuren voor energieadvies op maat. Het energieadvies geeft inzicht in het verder verduurzamen van een onderneming en/of wagenpark. Ook geeft de SVM subsidie voor de ondersteuning bij het uitvoeren van een of meer maatregelen uit dat advies. Meer informatie over SVM.

Informatieplicht energiebesparing

Verbruikt jouw bedrijf of instelling per jaar vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 aardgas(equivalent)? Dan ben je verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Dit is de energiebesparingsplicht.

1 juli 2019 is daar de informatieplicht bijgekomen. Dat betekent dat je uiterlijk 1 juli 2019 voor iedere inrichting moet rapporteren welke energiebesparende maatregelen je hebt uitgevoerd of gaat uitvoeren. Dit doe je in het eLoket op mijn.rvo.nl. Nog niet gerapporteerd? Controleer of je een informatieplicht hebt en ga aan de slag. Kijk voor meer informatie op www.rvo.nl/informatieplicht. Daar vind je ook een handig stappenplan.

Bekijk de introductiefilm voor een korte uitleg over de informatieplicht van energiebesparende maatregelen.

Informatieplicht energiebesparing

Door het tonen van de video accepteer je de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Youtube.