adult iconAlberto Grootenhuis

Alberto Grootenhuis werkt als onderhoudsmedewerker gebouwen bij de gemeente Raalte.

“Het leukste aan mijn werk? De afwisseling”, vertelt Alberto. “Als je ’s morgens begint aan je eerste geplande klus, weet je nog niet met wat voor werk je de dag ’s middags eindigt.”

Hoe de gemiddelde werkdag van Alberto eruitziet, is dan ook lastig te omschrijven. “Echt elke dag is anders. Soms help je bij verhuizingen, plaats of repareer je straatmeubilair, herstel je een daklekkage of ben je bezig met schilderwerk. Op andere momenten plaats je smiley-verkeersborden of help je bij een ontstopping. Echt onderhoudswerk in de breedste zin van het woord dus. Daarnaast help ik bij het organiseren van verkiezingen en in de winter hoort de gladheidsbestrijding er ook bij.”

“Wat het werken voor de gemeente zo leuk maakt? Dat je veel contacten met inwoners hebt. Ik probeer iedereen tevreden te stellen. Daarnaast heb je hier veel vrijheid in je werk. Er is veel ruimte voor eigen initiatief, dat wordt écht gewaardeerd. Ook de scholingsmogelijkheden zijn hier goed. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om je klein vrachtwagen-rijbewijs te halen.”

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via