build-reside iconWoningbouw Heino

Nieuwbouwplan Molenwijk in Heino

Molenwijk wordt de nieuwe woonwijk van Heino. Er is ruimte voor 110 woningen. De eerste 55 kavels zijn eind 2022 uitgegeven. Het ging om 11 kavels voor vrijstaande woningen, 10 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en 14 kavels voor rijwoningen. Daarnaast heeft de gemeente grond aan SallandWonen verkocht voor de bouw van 20 huurwoningen. De uitgifte vindt plaats onder voorbehoud van het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan.

Uitgifte twee CPO-kavels

Naast rijwoningen, twee-onder-één-kap-woningen en vrijstaande woningen biedt de nieuwe wijk op twee plekken ruimte voor Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Bij CPO komen toekomstige buren samen tot een plan, waarbij ze zelf ontwikkelaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een groep starters, senioren of een groep mensen die duurzame woningen willen ontwikkelen. Het gaat om één kavel van 1999m2 groot waar 10 woningen ontwikkeld moeten worden en de andere kavel is 1711m2 groot en daar moeten 8 woningen ontwikkeld worden.

De inschrijftermijn voor deze uitgifte is reeds gesloten.

Raad van State

Het bestemmingsplan van nieuwbouwlocatie Molenwijk in Heino is vorig jaar vastgesteld door de gemeenteraad. Het plan is vanwege drie beroepschriften nog niet onherroepelijk. De Raad van State gaat de beroepschriften behandelen, maar heeft momenteel erg lange wachttijden. Vanwege de grote vraag naar woningen start de gemeente onder voorbehoud vast met de kaveluitgifte.

Vragen

Heb je een vraag over het plan of de kaveluitgifte? Neem dan contact met ons op via info.bouwkavels@raalte.nl. Bij vragen over de huurwoningen kun je bij SallandWonen terecht.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via