build-reside iconWoningbouw Heino

Nieuwbouwplan Molenwijk in Heino

De gemeente Raalte is gestart met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Molenwijk in Heino. Het ging om 11 kavels voor vrijstaande woningen, 10 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en 14 kavels voor rijwoningen. De 35 bouwkavels zijn door middel van loting uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen.

Alle beschikbare kavels zijn in optie genomen. 

Daarnaast verkoopt de gemeente grond aan SallandWonen voor de bouw van 20 huurwoningen. De uitgifte vindt plaats onder voorbehoud van het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan.

Kavelpaspoorten

De informatie per bouwkavel is beschikbaar via deze link

Raad van State

Het bestemmingsplan van nieuwbouwlocatie Molenwijk in Heino is vorig jaar vastgesteld door de gemeenteraad. Het plan is vanwege drie beroepschriften nog niet onherroepelijk. De Raad van State gaat de beroepschriften behandelen, maar heeft momenteel erg lange wachttijden. Vanwege de grote vraag naar woningen start de gemeente onder voorbehoud vast met de kaveluitgifte.

Vragen Heb je een vraag over het plan of de kaveluitgifte? Neem dan contact met ons op via info.bouwkavels@raalte.nl. Bij vragen over de huurwoningen kun je bij SallandWonen terecht.

Vervolg

De gemeente werkt de kaders uit voor de 2 CPO vlekken en zal de belangstellenden in januari 2023 hiervoor uitnodigen voor een informatieavond. Heeft u voor één van de twee CPO vlekken? Laat het ons weten via info.bouwkavels@raalte.nl, dan noteren we u op de lijst.

Vragen Heb je een vraag over het plan of de kaveluitgifte? Neem dan contact met ons op via info.bouwkavels@raalte.nl. Bij vragen over de huurwoningen kun je bij SallandWonen terecht.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via