default iconDuurzaam bouwen

Als je een nieuw huis gaat bouwen, moet je rekening houden met de nieuwe wetgeving. Denk aan aardgasvrij en energieneutraal bouwen. Kijk voor meer informatie over duurzaamheid op www.raalte.nl/energieloket.

Aardgasvrij

Nieuwbouwwoningen worden niet meer aangesloten op het aardgas om de CO2 uitstoot de reduceren. Dit betekent dat je huis geen gasaansluiting meer heeft. Je huis draait dus volledig op elektriciteit. Je kookt dan op elektriciteit, via een inductie- of keramisch systeem, en verwarmt je huis elektrisch.

Energieneutraal (BENG)

Nieuwe huizen moeten een bijna energieneutraal gebouw zijn. Op www.rvo.nl/BENG lees je alle regels. Laat je goed informeren door je aannemer en installateur.

Duurzaam omgaan met regenwater

Door het afkoppelen van het schone hemelwater wordt het huishoudelijk afvalwater niet meer samen afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie. Het hemelwater wordt opgevangen om te laten infiltreren in de grond. Bij nieuwbouw gaat het niet om ‘afkoppelen’ maar om ‘niet aankoppelen’. Op de openbare weg wordt het water afgevoerd naar wadi’s. Op jouw eigen grond moet je het regenwater op eigen terrein verwerken. Hiervoor leg je een eigen infiltratievoorziening (grindkoffer of infiltratiekratten) met een minimale berging van 20 mm aan.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via