build-reside iconWat is de rol van de gemeente?

Uiteindelijk zullen in 2050 alle woningen in Nederland van het aardgas af zijn. Ook in de gemeente Raalte. Een wijk zal nooit van het ene op het andere moment van het gasnet afgesloten worden, een traject kan vijf tot tien jaar duren, of zelfs langer. Het is nu nog niet duidelijk wanneer jij precies van het aardgas af gaat.  

Als we nu stoppen met aardgas is er niet één oplossing die voor ieder huis geschikt is. De beste oplossing is per wijk verschillend en hangt onder andere van de warmtevraag en technische mogelijkheden. De rol van de gemeente is om ervoor te zorgen dat er een plan komt met daarin een tijdspad wanneer een wijk of dorpskern van het aardgas af gaat en welk alternatief voor aardgas het beste past. Dit plan noemen we de Warmtevisie en deze stelt de gemeente in 2021 vast. Hoe we van het aardgas afgaan is een hele puzzel en wij als gemeente hebben ook nog niet alle antwoorden. Om die reden doen we de komende tijd veel onderzoek en vragen we ook om mee te denken.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via