Vooroverleg

Heb je bouw- of verbouwplannen en weet je niet zeker of dit past binnen het Omgevingsplan? Dan kun je een vooroverleg aanvragen. Na het vooroverleg heb je een indicatie of jouw plan haalbaar is en of je plan meldingsplichtig of vergunningsplichtig is. Twijfel je of een vooroverleg nodig is? Neem dan contact op met het Omgevingsloket via (0572) 34 77 99 of via omgevingsloket@raalte.nl.

Checklist met indieningsvereisten

Door de aanvraag voor een vooroverleg zo volledig mogelijk in te dienen, kunnen we je plan sneller beoordelen en met je meedenken hoe het plan kan worden gerealiseerd. Daarom moet een vooroverleg aan de voorwaarden voldoen, die je vindt in deze checklist.

Een vooroverleg aanvragen

Klik hier om digitaal een vooroverleg aan te vragen.

Vul het formulier goed en volledig in. Zo kunnen we je plan sneller beoordelen en met je meedenken hoe het plan kan worden gerealiseerd.

Aanvragen per post

Neem contact op met het Omgevingsloket. We sturen je per post of per e-mail het aanvraagformulier vooroverleg en de checklist met indieningsvereisten. Je kunt het formulier met bijbehorende tekeningen en gegevens afgeven bij de balie op het gemeentehuis of per post opsturen naar:

Gemeente Raalte
Team Vergunning en handhaving
Postbus 140
8100 AC Raalte

Kosten

  • Een vooroverleg kost € 300.
  • Als het college van burgemeester en wethouders een besluit moet nemen over je plannen, zijn de kosten minimaal €1200. Wij brengen je hiervan op de hoogte.
  • Voor het beoordelen van aanvullende onderzoeken kunnen extra kosten in rekening worden gebracht. 
  • Vraag je binnen zes maanden na het ontvangen van ons advies een omgevingsvergunning aan? Dan wordt 50% van de kosten van het vooroverleg in mindering gebracht op de kosten van de omgevingsvergunning.

Vragen?

Neem contact op met het Omgevingsloket. We helpen je graag verder met je plannen. Je kunt ons bereiken via (0572) 34 77 99 en omgevingsloket@raalte.nl.

Meer informatie