Trouwambtenaren

In de gemeente Raalte kun je kiezen uit 10 personen die buitengewoon ambtenaar van de Burgerlijke stand (trouwambtenaar) zijn.

In het leven zijn gewone dagen, bijzondere dagen en heel bijzondere dagen. Heel speciaal is de trouwdag of het aangaan van het geregistreerd partnerschap voor twee mensen. Deze dag moet vooral een mooie herinnering worden, waar je met veel plezier op terugkijkt.

Voor mij is het altijd weer bijzonder hoe twee mensen elkaar vinden. Het heeft te maken met het zich tot elkaar aangetrokken, het bij elkaar thuis voe­len en het gaan houden van elkaar.

Achter ieder paar zit een verhaal. Ik vind het heel boeiend om naar jullie te luisteren en met alle informatie ga ik aan de slag. Ik houd geen praatje uit het laatje, want jullie verhaal is de rode draad tijdens de ceremonie, die vooral luchtig is. Naast het persoonlijke verhaal is er in de speech ook aandacht voor de liefde, want daar gaat het immers om. Ik sluit iedere toespraak af op mijn eigenwijze wijze.

Ik wens ieder paar veel plezier met de voorbereiding voor de grote dag. Het is jullie dag, van jullie samen en ik wil daar graag mijn vrolijke steentje aan bijdragen.

Trouwen en de daarbij behorende dag is een belangrijke gebeur­tenis die voor mijn gevoel een zo persoonlijk mogelijk karakter moet hebben. Een onvergetelijke dag die past bij het bruidspaar.

Vooraf maken we een afspraak om kennis te maken en om wensen en ideeën door te spreken, zodat ik de toespraak speciaal voor jullie kan uitwerken om het officiële gedeelte zo persoonlijk en ontspannen mogelijk kan maken. Hierdoor wordt het echt jullie dag.
Zelf ben ik getrouwd en heb 3 kinderen. Al verschillende jaren heb ik huwelijken voltrokken in de gemeente Heino, waar ik ook woon. Naast mijn baan in de dienstverlening vind ik het erg leuk om contact te hebben met veel verschillende mensen uit alle delen van de samenleving.

Juist omdat ieder bruidspaar weer anders is, vind ik het prachtig om een klein deel van jullie feest te mogen mee maken en dat ik er een stukje van mag realiseren.

Graag stel ik mij als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand aan u voor. Welnu, ik ben Ton van den Berg, oud-burge­meester en al een paar jaar met vervroegd pensioen. Ik ben getrouwd, vader van twee kinderen en inmiddels opa van drie kleinkinderen.

Tijdens mijn loopbaan heb ik in verschillende gemeenten bij spe­ciale gelegenheden huwelijken voltrokken. De laatste jaren voltrok ik regelmatig huwelijken in de gemeente Raalte en ik heb er nog steeds plezier in om dit te blijven doen.

Ik stel het op prijs om voor de huwelijksdag met elkaar kennis te maken, zodat de ceremonie een persoonlijk accent kan krijgen. Succes met het maken van een keuze uit het aanbod huwelijksambtenaren en een plezierige voorbereidingstijd. 

Trouwen doe je niet zomaar even. Je kiest heel bewust voor elkaar en wilt dat uitspreken naar elkaar en vieren met de mensen die je lief zijn. Ik zie het als een uitdaging om van de huwelijksvoltrekking een persoonlijk moment te maken, waarin jullie jezelf kunnen zijn en herkennen. Geen twee mensen zijn gelijk en dat maakt dit werk ook zo mooi.

Ik werk met jongeren. Ook heb ik gewerkt met basisschoolleerlingen en mensen met een verstandelijke beperking of niet aangeboren hersenletsel. Creativiteit, zingen, cultuur en natuur staan hoog op mijn agenda. Misschien binnenkort een afspraak met jullie?! 

Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand van de gemeente Raalte wil ik me graag aan jullie voorstellen. Mijn naam is Cécile Hullegie-Hemels, ik woon in Lierderholthuis en ben getrouwd.

In een gesprek, enige tijd voor de huwelijksdag, kunnen we elkaar een beetje leren kennen en kunnen jullie wensen en ideeën naar voren brengen. Het geeft mij steeds weer een rijk gevoel dat ik zo een stukje mee mag lopen op jullie levensweg en een bijdrage mag leveren aan één van de mooiste dagen in jullie leven, namelijk jullie trouwdag! Samen met het bruidspaar wil ik graag van het officiële burgerlijke gedeelte van die dag een persoonlijke en feestelijke gebeurtenis maken.

Ik wens elk bruidspaar alvast een hele fijne dag toe en een goede toekomst samen.

Jullie gaan trouwen!

Een mijlpaal op jullie weg in dit leven. Dat gaat een onvergetelijke dag worden. Alles wordt zorgvuldig gepland en overdacht. De jurk, de kaarten, de locatie. Ook, of juist het officiële gedeelte vraagt om jullie aandacht. Als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand mag ik bijdragen aan een huwelijksvoltrekking die bij jullie past. Samen kijken we hoe we het officiële gedeelte naar jullie wens kunnen invullen, zodat het mooi aansluit bij de rest van deze feestelijke dag.

Naast buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand ben ik zelfstandig ondernemer. Als ritueelbegeleider schrijf ik onder andere levensverhalen en spreek ik op uitvaarten en herdenkingsdiensten.

Ik wens jullie veel voorpret, een gedenkwaardige huwelijksdag en een prachtig leven samen toe.

Het sluiten van een huwelijk ervaar ik nog iedere keer als iets bijzonders.

Het leuke is, dat je steeds weer andere mensen ontmoet, ieder met hun eigen verhaal. Voor jullie is het een dag waar je lang naar toegeleefd hebt en jullie hopen natuurlijk dat het een dag wordt, waar je nog vaak aan terug zult denken.

Een buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand kan daarin een belangrijke rol spelen. Daarom vind ik het fijn, om vooraf eerst een gesprek met jullie te hebben, waarin jullie je wensen naar voren kunt brengen, om de huwelijksvoltrekking zo persoonlijk mogelijk te laten verlopen.

Maar laat ik mijzelf eerst even voorstellen. Mijn naam is Marja Reimert, ik ben getrouwd en heb twee dochters, die inmiddels de deur al uit zijn. Naast vrijwilligerswerk, vind ik het heerlijk om te sporten en ook zingen is een van mijn favoriete bezigheden, dit doe ik in koorverband. Misschien mag ik jullie binnenkort vragen om elkaar de rechterhand te geven!

Ik wens jullie in ieder geval een onvergetelijke dag.

Liefde is….. de liefde aan elkaar bevestigen….

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen!

In het hart heb ik alvast vele woorden bij elkaar gezet. Woorden die zoveel van betekenis zijn, bij de volgende stap die jullie samen gaan maken.

Een huwelijksdag is niet zomaar een dag, maar één van de mooiste dagen in jullie leven.  
Deze speciale dag is geslaagd wanneer het bruidspaar er met een grote glimlach op terugkijkt. Een dag waar mooie herinneringen worden gemaakt. Het is jullie dag en daar draag ik graag een steentje aan bij.

Als buitengewoon ambtenaar is het telkens weer bijzonder om het levensverhaal van het bruidspaar te mogen horen en niet te vergeten hoe ze elkaar hebben ontmoet.

Ieder bruidspaar heeft zijn eigen verhaal en is daarin uniek. Graag hoor ik ook jullie verhaal, om op die manier de huwelijksceremonie zo persoonlijk mogelijk te maken. Voor mij is het iedere keer weer bijzonder en speciaal om een bruidspaar te mogen trouwen. Ik doe dit dan ook met veel plezier en enthousiasme.

Uiteindelijk draait het in het leven om jullie liefde voor elkaar! Wanneer ik als buitengewoon ambtenaar op de huwelijksdag aan jullie mag vragen, om aan elkaar de liefde te bevestigen met het ”ja-woord” dan is dat voor mij een hele eer.

Wie weet zien we elkaar binnenkort.

Geniet van deze bijzondere tijd! Wens jullie in ieder geval heel veel geluk samen!

De huwelijksdag is één van de belangrijkste en hopelijk ook één van de mooiste dagen van je leven.

Het is voor mij als buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand een voorrecht om aan het officiële gedeelte een persoonlijk tintje te mogen geven. Daarom vind ik het prettig om vooraf met elkaar kennis te maken en zo te horen wat jullie wensen zijn ten aanzien van deze bijzondere dag.

Ik wens jullie een fantastische huwelijksdag waar jullie een leven lang met plezier op terug kunt kijken.

Na al die jaren vind ik het nog steeds heel bijzonder om ambtenaar van de burgerlijke stand te zijn. Je speelt een belangrijke rol op de dag die de mensen nooit meer vergeten. Een vrolijke dag en ook een emotionele.

Mijn naam is Willem Verdaasdonk, ik heb een commerciële functie in het Hoger Beroepsonderwijs. Daarnaast ben ik eigenaar van Taaluilen.nl. Een drukke baan betekent dat ik door het jaar heen slechts bij een beperkt aantal huwelijken mijn dienst kan bewijzen.

Ik zie uit naar het gesprek met jullie om jullie een beetje te leren kennen. Ik hoor graag wat jullie ideeën zijn voor de feestelijke gebeurtenis op de trouwlocatie. Trouwen is immers meer dan alleen maar een handtekening zetten.

Ik realiseer me dat er voor jullie een heel belangrijke dag aan zit te komen. Heel veel succes met alle voorbereidingen en ik wens jullie een fijne tijd toe.