Gemeente Raalte en politie voeren controle uit op bedrijventerrein De Zegge

26 maart 2024
Algemeen

De gemeente Raalte en politie hebben vandaag een controle gehouden bij een aantal bedrijfsverzamelgebouwen op bedrijventerrein De Zegge in Raalte. Deze controles zijn onderdeel van de gezamenlijke aanpak tegen ondermijning en vinden met enige regelmaat plaats.

De controle is goed verlopen. Er zijn geen bijzonderheden aangetroffen. Burgemeester Arco Hofland: “Ondermijning komt overal voor, ook in onze gemeente helaas. Het is daarom goed om regelmatig controles uit te voeren. Enerzijds om te controleren of de wet wordt nageleefd, anderzijds om met pandeigenaren en huurders in gesprek te gaan over de risico’s en het voorkomen van ondermijnende activiteiten.”

Verdachte situatie? Meld het!

Criminelen gebruiken steeds vaker legale bedrijven en diensten voor illegale activiteiten. Denk aan drugslabs, vastgoedcriminaliteit, mensenhandel en witwassen van geld. Dat noemen we ondermijning. Mark Menzo, Politie Raalte: “Samen houden we Raalte veilig. Daar hebben we inwoners en ondernemers hard bij nodig. Zie je een verdachte situatie? Of heb je het gevoel dat er iets niet klopt? Meld het! Bel 112. Geen spoed, maar wel politie? Bel dan 0900-8844. Je kunt anoniem een melding maken via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).”