document iconNieuwsoverzicht

RSS-feed
 • Informatiebijeenkomst verkenning N35 Wijthmen-Nijverdal

  De N35 is een belangrijke weg. Toenemende verkeersdrukte en veel kruispunten zorgen voor vertragingen en onveilige situaties. Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is samen met de provincie Overijssel een verkenning gestart voor de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal. Daarin onderzoeken ze mogelijke oplossingen om de verkeersveiligheid, doorstroming en leefbaarheid te verbeteren. De gemeente Raalte is ook bij deze verkenning betrokken.

 • Criminaliteits- en overlastcijfers 2022: Raalte blijft een veilige gemeente

  De gemeente Raalte is een veilige gemeente om te wonen en werken. Dat laten de jaarcijfers van de politie zien. Het afgelopen jaar steeg de traditionele criminaliteit, zoals woninginbraken en diefstallen van brom-, snor-, fietsen. Cybercrime, zoals online fraude en afpersing, nam juist af na de coronaperiode.

 • Opvang Oekraïense vluchtelingen in het Mirtehuis in Heeten

  De gemeente Raalte gaat in het Mirtehuis in Heeten Oekraïense vluchtelingen opvangen voor een langere periode. Daarnaast wordt gekeken of er behoefte is om ruimte beschikbaar te stellen voor spoedzoekers uit Heeten, die door uitzonderlijke situaties per direct op zoek zijn naar onderdak. Vanaf 1 februari 2023 biedt deze opvang plaats aan maximaal 85 personen. Vanaf dat moment gaat de gemeente aan de slag om dit huis geschikt te maken voor bewoning. Naar verwachting worden Oekraïense vluchtelingen in de loop van maart hier opgevangen.

 • Gratis hulp bij energie besparen als je dat zelf niet kunt betalen 

  De energieprijzen zijn hard gestegen Het is voor veel mensen steeds lastiger om rond te komen. Daarom krijgen inwoners met een laag inkomen hulp bij het energiezuiniger maken van hun huis via project Warm voor elkaar.

 • Projectontwikkelaar Van Wijnen gaat woningen bouwen op De Brink 2 in Raalte

  De Brink 2 in Raalte wordt ontwikkeld tot woningbouwlocatie. Op deze locatie van ruim 3.700 vierkante meter komen twintig woningen. Van Wijnen gaat deze woningen ontwikkelen en bouwen. De partij kwam als beste uit de bus tijdens de biedprocedure.

 • Opruimactie weesfietsen station Raalte

  Het station in Raalte staat vol met fietsen. Sommige fietsen staan er al langere tijd en worden niet gebruikt. We noemen dit ook wel weesfietsen. In januari organiseert de gemeente Raalte een opruimactie waarbij weesfietsen verwijderd worden.

 • Kom naar het Warmtefestival bij jou in de buurt

  Op 21 januari 2023 vindt de eerste editie van het warmtefestival plaats in het Annahuis in Raalte. Iedereen die wil weten hoe je energie kunt besparen en welke hulp je hierbij kan krijgen is van harte welkom. Tijdens het Warmtefestival kun je in contact komen met vaklieden, bedrijven en vrijwilligers die jou kunnen helpen bij het verlagen van jouw energierekening en het verduurzamen van jouw woning. Dit alles onder het genot van een hapje en een drankje. 

 • Basisscholen uit gemeente Raalte leren over ‘cirkel van armoede’ door nieuwe leskist

  In bijna elke klas zitten kinderen die opgroeien in een gezin met geldzorgen. Om in de klas bespreekbaar te maken wat het betekent om arm te zijn, heeft Bibliotheek Salland een nieuwe leskist ontwikkeld. Groep 8 van Brede School Kwintijn werkte afgelopen weken aan deze nieuwe leskist. Aan de hand van aansprekende verhalen, ervaren de leerlingen wat het betekent om arm te zijn

 • Het Goudhaentje van 2022 is bekend!

  Het levensmiddelenkastje van Lynn Kolkman aan de Lavendel in Raalte is het Goudhaentje van 2022. Dit maakte burgemeester Martijn Dadema vanavond bekend tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte. Jaarlijks wordt het Goudhaentje uitgereikt aan een initiatief dat bijdraagt aan een betere gemeente. De winnaar krijgt een cheque ter waarde van €1000 om het initiatief te verbeteren.

 • Gemeente Raalte positief over uitbreiding hoogspanningsstation aan Westdorplaan Raalte

  Netbeheerder TenneT wil het hoogspanningsstation aan de Westdorplaan in Raalte vernieuwen en uitbreiden. Dat is nodig omdat het huidige hoogspanningsstation oud is en de vraag naar elektriciteit toeneemt. Het college van B&W staat hier positief tegenover.

  Uitbreiding hoogspanningsstation

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

 • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

 • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

 • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via