Nieuwsoverzicht

RSS-feed
 • Uitnodiging installatie burgemeester Rob Zuidema

  Op maandag 10 juni wordt Rob Zuidema officieel geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Raalte. Tijdens een buitengewone raadsvergadering legt hij de verklaring en belofte af aan Commissaris van de Koning de heer Heidema. Je bent van harte uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn.

 • Waar ging het geld van de gemeente Raalte in 2023 naartoe?

  De gemeente Raalte had in 2023 ruim €126 miljoen te besteden. Waar ging dat geld naartoe? Dat staat beschreven in de jaarrekening. Hiermee legt het college van B&W hierover verantwoording af aan de gemeenteraad. De belangrijkste informatie vind je hieronder.

 • Kaveluitgifte fase 2 nieuwbouwplan Franciscushof Zuid in Raalte van start

  De gemeente Raalte geeft opnieuw kavels uit in nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. In deze tweede fase gaat het om 22 kavels voor de bouw van 16 vrijstaande woningen en 6 twee-onder-één-kapwoningen. De kavels worden in particulier opdrachtgeverschap uitgegeven. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer kiezen.

 • Gemeente Raalte roept samenleving op om mee te denken over opvang van asielzoekers

  Begin dit jaar is de Spreidingswet ingegaan. Dat betekent dat elke gemeente in Nederland asielzoekers moet opvangen. Dat is hard nodig, want er zijn veel te weinig plekken. De wet zorgt voor meer opvangplekken en een betere verdeling over het land. De gemeente Raalte vindt het belangrijk om mensen in nood te helpen en haar verantwoordelijkheid hierin te pakken. 

  Spreidingswet
 • Warenmarkten gemeente Raalte zelfstandig

  Het college van B&W van de gemeente Raalte stelt aan de gemeenteraad voor om de warenmarkten binnen de gemeente te verzelfstandigen. Ook de marktondernemers staan achter dit voorstel, dat na uitgebreid onderzoek en afstemming met de ondernemers tot stand is gekomen. De verzelfstandiging moet leiden tot meer ruimte voor vernieuwing en ondernemerschap, waardoor de weekmarkten aantrekkelijker worden voor de marktondernemers en toekomstbestendiger.

 • Oefening militairen met voertuigen tussen Raalte en Wijhe

  Oefening militairen met voertuigen tussen Raalte en Wijhe

 • Gemeente Raalte ontvangt rapport onderzoek Joods vastgoed

  Woensdag 8 mei is het onderzoeksrapport gepresenteerd over de rol van de gemeente Raalte bij de onteigening van vastgoed van Joodse burgers tijdens en direct na de Tweede Wereldoorlog. In het rapport staat beschreven hoe de gemeente Raalte is omgegaan met het Joodse vastgoed dat door de bezetters is afgenomen. Het onderzoek is uitgevoerd door onderzoekers van de Radboud Universiteit Nijmegen in opdracht van de gemeente.

  Gezicht op het tijdens de oorlog vernielde NS-station Raalte
 • Toespraak 4 mei van waarnemend burgemeester Arco Hofland

  "We zijn hier om te gedenken hen die gestorven zijn voor onze vrijheid. Slachtoffers, burgers en soldaten van de Tweede Wereldoorlog in Europa en Indonesië, de koloniale oorlog in Indonesië en in oorlogssituaties en bij vredesoperaties daarna. Op 4 mei staan we letterlijk stil en morgen op 5 mei vieren we onze vrijheid."

 • Nationale Dodenherdenking in de gemeente Raalte

  Op zaterdag 4 mei is de Nationale Dodenherdenking. Dan herdenken we alle mensen en militairen die in het Koninkrijk der Nederlanden of waar ook ter wereld zijn omgekomen sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog, in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Ook in de gemeente Raalte worden de slachtoffers op waardige wijze herdacht. Dat gebeurt in Raalte, Luttenberg en Heino.

 • Maar liefst 16 inwoners uit de gemeente Raalte gedecoreerd met een Koninklijke onderscheiding

  Het is een bijzondere dag voor zestien inwoners van de gemeente Raalte. Zij kregen namelijk een Koninklijke onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen. Burgemeester Arco Hofland reikte de onderscheidingen uit tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis.