document iconNieuwsoverzicht

RSS-feed
 • Waar ging het geld van de gemeente Raalte in 2022 naartoe?

  ​​​​​​​De gemeente Raalte had in 2022 ruim €115 miljoen te besteden. Waar ging dat geld naartoe? Dat staat beschreven in de jaarrekening. Hiermee legt het college van B&W hierover verantwoording af aan de gemeenteraad. De belangrijkste informatie vind je hier.

 • Kruispunt van de Klipperweg en Kaagstraat in Raalte wordt opnieuw ingericht

  Het kruispunt van de Klipperweg en de Kaagstraat op bedrijventerrein De Zegge in Raalte wordt opnieuw ingericht. Het doel van de herinrichting is om de veiligheid, vooral voor fietsers, te vergroten. De werkzaamheden duren ongeveer drie weken, het kruispunt is in die periode afgesloten voor alle verkeer.

 • Plannen voor uitbreiding nieuwbouwplan Marissink in Nieuw Heeten

  De gemeente Raalte wil nieuwbouwplan Marissink in Nieuw Heeten uitbreiden. Het eerste deel is inmiddels bijna afgerond. In het tweede deel zijn plannen voor 2 vrijstaande woningen, 4 twee-onder-één-kapwoningen en 7 rijwoningen (waarvan 4 huurwoningen). De plannen liggen tot en met 12 juli ter inzage.

 • Plannen voor vereniging van vastgoedeigenaren Raalter centrum

  Hoe houden we het centrum van Raalte bruisend en gezond? Met het vernieuwde plein zijn de eerste stappen gezet. Maar een florerend centrum heeft meer dan dat. Vastgoedeigenaren spelen hier ook een belangrijke rol in.

  Centrum Raalte
 • Woningbouw Mariënheem weer een stap dichterbij

  Goed nieuws voor Mariënheem! Het stedenbouwkundigplan voor de nieuwbouwlocatie aan Hellendoornseweg is vastgesteld. Er komen 54 woningen. Bijna de helft van de kavels is bedoeld voor compacte, betaalbare woningen. Ook is er veel ruimte voor huurwoningen.

 • Gemeente Raalte stelt €100.000 beschikbaar voor wijkcentra Raalte-Centrum

  De gemeente Raalte stelt €100.000 beschikbaar voor de doorontwikkeling van twee wijkcentra in Raalte-Centrum.

 • Gemeente Raalte zet deel noodmiddelen energielasten in voor extra verduurzaming

  1 miljoen euro, dat is het bedrag dat in de begroting voor 2023 was gereserveerd voor financiële noodsituaties als gevolg van de stijgende energiekosten. Nu is er besloten om een kwart van het noodbudget in te zetten voor extra verduurzaming. De rest wordt bewaard voor mogelijke noodsituaties op een later moment.

 • Opening vernieuwde centrum Raalte

  Fantastisch nieuws! De Grote Markt en de Plas in het centrum van Raalte zijn vernieuwd. De werkzaamheden zijn bijna klaar. Het resultaat is een bruisend plein met gezellige terrassen, ruimte voor evenementen en veel groen. En met een prachtige fontein op de Plas. Kortom; een fijne plek om te winkelen en verblijven.

  Opening vernieuwde centrum Raalte 2
 • Gemeente Raalte doet aangifte van vernieling bushokjes

  De gemeente Raalte gaat aangifte doen van de vernieling van zes bushokjes. Afgelopen weekend zijn er op verschillende plekken in Raalte ruiten van abri’s vernield. Het is niet de eerste keer dat vandalen het hebben gemunt op de wachthuisjes: in de afgelopen acht maanden zijn er in de gemeente Raalte totaal 19 ruiten van bushokjes vernield.

 • College B&W Raalte wijzigt portefeuilleverdeling

  Het college van B&W van de gemeente Raalte heeft na een jaar samenwerken besloten om de portefeuilleverdeling te wijzigen. Dit om meer balans te brengen in de portefeuilles van de collegeleden.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

 • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

 • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

 • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via