bloemen

Nieuwsoverzicht

RSS-feed
 • Keurmerk Veilig Ondernemen voor centrum en bedrijventerreinen Raalte

  Het centrum van Raalte en de bedrijventerreinen in Raalte hebben opnieuw het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) ontvangen. Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid overhandigde vandaag het certificaat aan vertegenwoordigers van het winkelgebied en bedrijventerrein De Zegge.

  Keurmerk Veilig Ondernemen
 • Vijftien nieuwe leden benoemd voor de Adviesraad Sociaal Domein

  Vijftien inwoners uit de gemeente Raalte zijn formeel benoemd voor de Adviesraad Sociaal Domein. Deze nieuwe Adviesraad Sociaal Domein adviseert het college van burgemeester en wethouders, gevraagd en ongevraagd, over thema's in het sociaal domein. Dit kan gaan over jeugdhulp, schuldhulpverlening, WMO, kinderen in armoede, leerlingenvervoer en mantelzorg.

  Leden Adviesraad Raalte
 • Raalte maakt werk van werk

  De gemeenteraad stelde dit jaar de visie op werk, re-integratie en participatie vast. Deze visie is nu vertaald in een concreet uitvoeringsplan. In dit plan stelt het college de ambitie aan de gemeenteraad voor om voor iedere inwoner de best passende plek te vinden, met een focus op statushouders, jongeren en de beschutte werkplekken.

  Raalte Werkt!
 • Militaire helikopteroefening met laagvliegen

  In de periode van 26 t/m 30 september oefent het Defensie Helikopter Commando (DHC) in grote delen van Nederland. De DHC oefent met ca. 30 deelnemers, 14 voertuigen en 2-4 helikopters.

  helikopter luchtmacht
 • Gemeente Raalte breidt doelgroep voor het ontvangen van energietoeslag uit

  De energieprijzen blijven stijgen. Dat merken steeds meer mensen in hun portemonnee. Hogere energieprijzen kunnen voor problemen zorgen. Het Rijk heeft daarom besloten om de eenmalige energietoeslag van € 800,- te verhogen naar € 1300,-. Naast deze verhoging kiest de gemeente Raalte ervoor dat €500 euro beschikbaar gesteld wordt voor inwoners, die net buiten de inkomenseis van de huidige regeling vallen.

  Thermostaat
 • Kaveluitgifte voor nieuwe woningen in Luttenberg

  In nieuwbouwplan Luttenbergerweg in Luttenberg worden in totaal 58 nieuwe woningen gebouwd. De eerste twintig kavels zijn in 2021 uitgegeven. De gemeente Raalte geeft nu acht kavels uit voor vrijstaande en twee-onder-één-kap woningen. Later dit jaar volgt de uitgifte van vier kavels voor rijwoningen. Daarnaast koopt een lokale groep inwoners grond voor de bouw van twaalf rug-aan-rug woningen.

  Luttenberg
 • Gezocht: duurzame huizen in de gemeente Raalte

  Heb je plannen om te verbouwen? Of wil je energie besparen in je woning? Laat je inspireren door anderen.  Via het onafhankelijke platform ‘Duurzame Huizen Route’ delen huiseigenaren hun ervaringen met het duurzamer maken van hun woning. Op zaterdag 29 oktober en zaterdag 5 november openen in het hele land huiseigenaren hun deuren. Een unieke kans voor iedereen die zelf aan de slag wil gaan met duurzaam bouwen en wonen.

  Eigenaar duurzaam huis
 • Advies over het verduurzamen van je woning? Kom naar het inloopspreekuur op 20 september

  Je huis energiezuiniger maken: ook jij kunt nú wat doen. Door stap voor stap slimme maatregelen te nemen profiteer je van lagere energiekosten en een comfortabeler huis. Maar waar begin je? En wat is de beste oplossing voor jouw huis? De onafhankelijke adviseurs van het gemeentelijke energieloket helpen je graag met advies op maat. 

  contactpersonen energieloket
 • Gemeente Raalte doet oproep om omgekeerde vlaggen in openbare ruimte te verwijderen

  De gemeente Raalte vraagt initiatiefnemers om de vlaggen voor 19 september te verwijderen.

  Omgekeerde nederlandse vlag
 • Beekman Elektro maakt nieuwe stap van centrum Raalte naar de Zegge VII

  Al 48 jaar is Beekman Elektro gevestigd aan de Stationsstraat 40, in het centrum van Raalte. Maar nu is de tijd gekomen om een nieuwe stap te maken. Beekman Elektro heeft namelijk een bedrijfskavel gekocht op de Zegge VII, op de hoek van de Heesweg en de Ampèrestraat. Eigenaar Erik Beekman vertelt: “Ons pand aan de Stationsstraat wordt nu van binnen en buiten écht te klein. Met ons nieuwe pand op de Zegge VII kunnen we een nieuwe stap maken.”

  Beekman Elektro