document iconNieuwsoverzicht

RSS-feed
 • Tijdelijke huisvesting statushouders op Park Den Alerdinck

  De gemeente Raalte huurt Park Den Alerdinck vanaf begin 2024 voor de huisvesting van statushouders. Zij krijgen hier tijdelijk onderdak totdat er een woning in de gemeente Raalte beschikbaar is. De gemeente huurt de locatie voor drie jaar. Het gaat om 59 kamers in de gebouwen het Jachthuis en de Schaapskooi.  

 • Is jouw huis inbraakproof? Maak het inbrekers niet te makkelijk!

  In de wintermaanden neemt het aantal woninginbraken helaas toe. Ook in de gemeente Raalte. Doordat het buiten langer donker is, zijn inbrekers minder goed zichtbaar en slaan ze makkelijker hun slag. Het is daarom extra belangrijk om alert te zijn in deze periode.

 • Definitieve uitslag Tweede Kamerverkiezing 2023 bekend

  De definitieve uitslagen van de Tweede Kamerverkiezing van de gemeente Raalte zijn bekend. Woensdag 22 november stond in het teken van de Tweede Kamerverkiezing. Vandaag is de centrale stemopneming afgerond en zijn alle stemmen uit de gemeente Raalte voor de Tweede Kamer geteld op lijst- en kandidaatsniveau. 

 • Voorlopige uitslag Tweede Kamerverkiezing 2023 bekend

  Woensdag 22 november stond in het teken van de Tweede Kamerverkiezing. De stembussen zijn inmiddels gesloten en alle stemmen uit de gemeente Raalte voor de Tweede Kamer zijn geteld op partijniveau.

 • Gemeente Raalte draagt bij aan groenere toekomst: 20.087 tegels gewipt voor het NK Tegelwippen 2023

  In de strijd om Nederland groener te maken, heeft Raalte dit jaar in het NK Tegelwippen de 23ste plaats behaald in de categorie ‘kleine gemeentes’. In totaal zijn dit jaar in de gemeente Raalte 20.087 tegels gewipt. Dit is een vergelijkbare prestatie met vorig jaar, waarbij 21.133 tegels werden gewipt.

 • Gemeenteraad in gesprek over toekomst gemeentehuis Raalte

  Het gemeentehuis in Raalte is toe aan vernieuwing. In januari 2022 nam de gemeenteraad al een besluit het gemeentehuis te verduurzamen en de werkomgeving te moderniseren. Bij de uitwerking van de plannen bleken er flink meer werkzaamheden uitgevoerd te moeten worden dan verwacht. Daarom heeft de gemeenteraad op de pauzeknop gedrukt en om verschillende scenario’s gevraagd. Van verbouw tot nieuwbouw.

 • Onderzoek naar de haalbaarheid van nieuwbouw st. Bernadetteschool op het Sportpark Heeten

  De afgelopen maanden stonden in het teken van het onderzoek naar een nieuwe locatie voor de st. Bernadetteschool. Hierin stond het combineren van onderwijs en bewegen centraal. Er is uit het onderzoek gebleken dat alle betrokken partijen een voorkeur geven aan het bouwen van de school op het Sportpark.

 • Gemeente werkt aan nieuw beleid voor openbare speel- en ontmoetingsplaatsen

  De openbare ruimte nog beter geschikt maken voor spelen, bewegen, beleven en ontmoeten. Dat is de insteek van het nieuwe beleid dat de gemeente Raalte ontwikkelt voor de inrichting van speel- en ontmoetingsplaatsen in de buitenlucht. Met het nieuwe beleid zet de gemeente in op het stimuleren van de fysieke en mentale gezondheid van alle inwoners en alle leeftijdsgroepen.

 • Gemeente Raalte breidt financieel vangnet voor inwoners met een laag inkomen uit

  Stijgende kosten voor boodschappen, energie en andere vaste laten: steeds meer inwoners maken zich zorgen of zij het financieel redden tot het einde van de maand. Daarom kiest het college van de gemeente Raalte ervoor het aanbod van gemeentelijke hulp uit te breiden. 

 • Bestemmingsplan nieuwbouw Luttenberg fase 2 ter inzage

  Luttenberg wil graag bouwen. Daarom gaat de gemeente Raalte aan de slag met fase 2 van het nieuwbouwplan aan de Luttenbergerweg. Het bestemmingsplan ligt vanaf 16 november voor zes weken ter inzage. Gedurende deze periode kunnen zienswijzen worden ingediend. Daarna stelt de gemeenteraad het definitieve bestemmingsplan vast.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

 • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

 • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

 • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via