Franciscushof Zuid

Tussen de N35 en het al gerealiseerde deel van Franciscushof ligt het nieuwbouwplan Franciscushof Zuid. Er komen in totaal 171 woningen. Franciscushof Zuid krijgt een groene, landelijke uitstraling en een ruime opzet.

Binnenkort start de kaveluitgifte van 22 kavels in deelgebied Het Eiland.  Informatie hierover vind je onder het kopje 'Het Eiland'. 

Hoe ziet het plan eruit? 

Het nieuwbouwplan bestaat uit vier deelgebieden. Op het kaartje zie je welke kavels wanneer worden uitgegeven. Onderaan deze pagina vind je een gedetailleerder inrichtingsplan. Heb je interesse in een kavel? Schrijf je dan in voor de interesselijst. Huurwoningen gaan straks via SallandWonen.

In deelgebied Het Veld komen 75 woningen. 

In deelgebied Het Eiland komen 28 vrijstaande woningen en 6 twee-onder-één-kapwoningen.

  • De eerste 12 kavels voor vrijstaande woningen zijn in optie/vergeven. 
  • Vanaf 17 juni geven we de restende kavels uit. Dit zijn 16 kavels voor vrijstaande woningen en 6 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen. 

Informatiebijeenkomst 

Op maandag 17 juni is er een informatiebijeenkomst in het Hoftheater in Raalte over het nieuwbouwplan en het uitgifteproces. Aanmelden via: Aanmeldformulier informatieavond Franciscushof Zuid. Het tijdstip is afhankelijk van de belangstelling en volgt na je aanmelding. 

Inschrijving voor loting

Vanaf 17 juni kun je je hier inschrijven voor een kavel via het inschrijfformulier. Dit kan t/m maandag 1 juli 2024.

Uitgifteavond

De kaveluitgifte is op maandag 8 juli om 19.30 uur bij het Hoftheater in Raalte. Aan de hand van de loting wordt bepaald wie er mag bouwen. Diegene die als eerste wordt ingeloot, heeft de eerste keuze voor een kavel.

Bijlagen

In deelgebied De Erven komen 45 woningen.

  • De eerste 26 kavels zijn in optie/vergeven. Dit zijn kavels voor rijwoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen. 
  • In deelgebied De Erven zijn twee plekken aangewezen voor projectmatige bouw. Eén plek voor 7 rijwoningen en één plek voor een bijzonder wooncluster, zoals bijvoorbeeld rug-aan-rug-woningen. Dit wordt nog verder uitgewerkt. De gemeente geeft deze kavels medio 2024 uit. 
  • SallandWonen gaat hier 4 sociale huurwoningen bouwen. De verhuur van deze woningen loopt straks via SallandWonen.

In deelgebied Bosrijk komen 14 woningen. De gemeente geeft deze kavels medio 2025 uit. Het gaat om:

  • 4 kavels voor vrijstaande woningen
  • 2 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen
  • 8 koop- of huurwoningen voor een bijzonder wooncluster, zoals bijvoorbeeld rug-aan-rugwoningen. Dit wordt nog verder uitgewerkt.

Tot slot geven we medio 2025 nabij het HOF theater nog 3 kavels voor vrijstaande woningen uit.

Geluidswal en -scherm

Het nieuwbouwplan ligt naast de N35. Daarom is er een geluidswal en – scherm nodig. De geluidswal loopt richting kruispunt Raalte – ter hoogte van deelgebied Het Veld – op. Bekijk hier het dwarsprofiel van de geluidswal. Op dit moment loopt de aanbestedingsprocedure voor het geluidsscherm. Zodra er meer bekend is delen we dat op deze pagina. 

Bijlagen

Vragen?

Neem contact op met Lenie Oldemaat, Marlon Hallink of Linda Bruggink via info.bouwkavels@raalte.nl of via 0572 – 347 799.