Energieloket Salland

De gemeente Raalte vindt duurzaamheid heel belangrijk. Energiesparing is daarbij heel belangrijk. Als u uw woning verbetert, bespaart u energie en verlaagt u de hoogte van uw energierekening. Ook draagt u aan een duurzamer Raalte. Om u te informeren over energiebesparende maatregelen is er in Raalte het Energieloket Salland. Dit loket is voor particuliere woningeigenaren.

Vragen aan het energieloket?

E-mail:  energieloketsalland@gmail.com

Telefoon: 06 – 821 191 22

Energiebespaarlening Overijssel

Als woningeigenaar kunt u de Energiebespaarlening Overijssel - de opvolger van de succesvolle duurzaamheidslening - aanvragen. U kunt tegen een gunstige rente (vanaf 1,5%) geld lenen voor het uitvoeren van energiebesparingsmaatregelen. Voor de actuele rentestand, de randvoorwaarden en het aanvragen van de lening kunt u terecht op www.energiebespaarlening.nl/overijssel.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering. Het bedrag hangt af van het type. De subsidie is bedoeld om het gebruik van duurzame energie te bevorderen. De officiële voorwaarden kunt u vinden op www.rvo.nl/isde. De subsidie kan aangevraagd worden bij RVO.nl, een organisatie van de overheid. Op de site van Milieu Centraal kunt u alles over zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels vinden.

Zonatlas Raalte

Op Zonatlas kunt u kijken of uw dak geschikt is om energie op te wekken met zonnepanelen.