Verbeter en bespaar

De gemeente Raalte vindt duurzaamheid heel belangrijk. Energiesparing is daarbij heel belangrijk. Als u uw woning verbetert, bespaart u energie en verlaagt u de hoogte van uw energierekening. Ook draagt u aan een duurzamer Raalte. Om u te informeren over energiebesparende maatregelen is er in Raalte het Energieloket Verbeter en Bespaar. Dit loket is voor particuliere woningeigenaren.

Vragen aan het energieloket?

Website: Verbeter en Bespaar

E-mail: info@verbeterenbespaar.nl

Telefoon: 06 – 23 97 62 08

Energiebespaarlening Overijssel

Als woningeigenaar kunt u de nieuwe Energiebespaarlening Overijssel - de opvolger van de succesvolle duurzaamheidslening - aanvragen. U kunt tegen een gunstige rente (vanaf 1,7%) geld lenen voor het uitvoeren van energiebesparingsmaatregelen. Voor de actuele rentestand, de randvoorwaarden en het aanvragen van de lening kunt u terecht op www.energiebespaarlening.nl/overijssel.

Subsidie energiebesparing eigen huis

Vanaf 15 september 2016 kunt u zo'n 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van het dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat u ten minste 2 nieuwe isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Doet u dat, dan kunt u ook subsidie krijgen voor een paar andere maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende buitendeur en een douche met warmteterugwinning. Zie ook op de site www.milieucentraal.nl.

Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering. Het bedrag hangt af van het type. De subsidie is bedoeld om het gebruik van duurzame energie te bevorderen. De officiële voorwaarden kunt u vinden op www.rvo.nl/isde. De subsidie kan aangevraagd worden bij RVO.nl, een organisatie van de overheid. Op de site van Milieu Centraal kunt u alles over zonneboilers, warmtepompen en pelletkachels vinden.

Zonatlas Raalte

Op Zonatlas kunt u kijken of uw dak geschikt is om energie op te wekken met zonnepanelen.

Spaar-Saam

Spaar-Saam biedt u én uw buurt de gelegenheid om samen duurzame initiatieven te starten om daarna de juiste leverancier te vinden. Kijk op www.spaar-saam.nl.

Bedrijvenplatform

Lokale glaszetters, installateurs, isolatie- en bouwbedrijven kunnen zich aanmelden voor het bedrijvenplatform van het Energieplein. Het bedrijvenplatform is er voor bedrijven uit de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte. Bedrijven komen via het Energieplein direct in contact met de huurder en woningeigenaar. Meer info: Verbeter en Bespaar Raalte.