living-household iconDuurzaam bouwloket

Uw woning verduurzamen

Je huis energiezuiniger maken: ook jij kunt nú wat doen. Door stap voor stap slimme maatregelen te nemen profiteer je van lagere energiekosten en een comfortabeler huis. Maar waar begin je? En wat is de beste oplossing voor de woning? Met de online woningscan van Duurzaam Bouwloket krijg je snel inzicht in de mogelijkheden. 

Energieloket: Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket is het onafhankelijke en professionele energieloket voor onze gemeente. Je kunt er terecht voor advies over het verduurzamen van het huis. Op de website vind je alle informatie over energiebesparende maatregelen, subsidie- en financieringsregelingen. Heb je een vraag of wil je advies? Het duurzaam bouwloket is op werkdagen van 9:00 uur tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar. De chat is van 8:30 uur tot 17:30 uur open.

Inloopspreekuur

Elke derde dinsdag van de maand organiseert het energieloket een inloopspreekuur. De energievakmannen beantwoorden al je vragen over het verduurzamen van je huis. Ook weten ze alles over beschikbare subsidies. Je kunt zonder afspraak binnenlopen.

  • Tijdstip: 19:30 - 21:00 uur
  • Locatie: DeBuut (Zwanenwoerd 1a, 8102 BE Raalte)

Gratis energiescan

Als woningeigenaar in de gemeente Raalte is het ook mogelijk om een gratis energiescan van ca. 2 uur aan te vragen. Met zo'n scan krijg je snel en eenvoudig inzicht in de mogelijkheden. Na afloop krijg je een rapport met aanbevelingen en tips toegestuurd. De energiescan wordt uitgevoerd door de Sallandse Energievakmannen. Je kunt ook kiezen voor een gratis adviesgesprek van 1,5 uur.

Subsidies

Ben je benieuwd welke subsidies er momenteel beschikbaar zijn? Bekijk de subsidiepagina of doe de subsidiecheck.

Nieuwbouw

Ga je een eigen huis bouwen? Dan moet je rekening houden met de huidige wetgeving. Nieuwbouwwoningen worden niet meer aangesloten op het aardgasnet. Dit betekent dat nieuwe woningen geen gasaansluiting meer hebben. Zo reduceren we de CO²-uitstoot. 

Huurwoning

Woon je in een huurwoning? Dan kan SallandWonen je verder helpen met het energiezuiniger maken van de woning.

Contact Duurzaam Bouwloket

Heb je een vraag of wil je advies? Het duurzaam bouwloket is op werkdagen van 9:00 uur tot 17:30 uur telefonisch bereikbaar. De chat is van 8:30 uur tot 17:30 uur open.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via