Bezoek minister Harbers aan Raalte

11 april 2024
Algemeen

Vandaag was Minister Mark Harbers in Raalte. De groeiambitie van de gemeente Raalte valt op en het Rijk is nieuwsgierig hoe we dit in de Regio Zwolle oppakken. Wethouder Alexander Kreule, gedeputeerde Martijn Dadema en Peter Snijders, voorzitter van Regio Zwolle spraken met de minister over hoe het Stationsgebied: de Spoorzone en het centrum van Raalte. Hoe kun je de kansen van dit gebied benutten in de verbinding met Zwolle, de Twentse steden en de stedendriehoek? We kijken terug op een geslaagd bezoek! 

Het programma begon om 12:00 uur bij het Sportbedrijf met een hartelijk ontvangst voor de minister en zijn delegatie. Martijn Dadema, duovoorzitter van de Stuurgroep Ruimte Regio Zwolle en gastheer van het werkbezoek, Peter Snijders, voorzitter van Regio Zwolle en Alexander Kreule, wethouder van de gemeente Raalte heetten de minister welkom.

Er is gesproken over de opgaven binnen Regio Zwolle; woningbouw, mobiliteit, economie en klimaatadaptatie. Wethouder Alexander Kreule vertelde de minister en zijn delegatie waarom Raalte een speciale rol speelt in het programma van de regio Zwolle. Daarna maakte het gezelschap een busrit naar station Raalte, waar medewerkers van de gemeente de gecombineerde opgave lieten zien.

Het werkbezoek eindigde om 13:30 uur, met een positieve indruk bij minister Harbers.