AHR Engineering en Holterman Auto’s vestigen zich samen op Blankenfoort

Op het bedrijventerrein Blankenfoort in Heino gaan de van oorsprong Heinose broers Arlan Holterman (AHR Engineering) en Hugo Holterman (Holterman Auto’s) samen een nieuwe bedrijfshal delen op een kavel van ongeveer 1.600 vierkante meter. De koopovereenkomst voor de kavel werd getekend met wethouder Alexander Kreule, in het bijzijn van Wout Jansen Holleboom en Barry Jonkman van Bajo Bouw. De bouw van de hal staat gepland in het voorjaar van 2024.

Wethouder Alexander Kreule: "Mooi dat de broers Holterman ervoor hebben gekozen om hun bedrijven op Blankenfoort te vestigen. Deze stap onderstreept het belang van het behouden en ondersteunen van lokale ondernemers in onze gemeente.”

Ruimte om bedrijven verder te ontwikkelen

Arlan Holterman heeft zijn eigen bedrijf in restauratie, reparatie en verkoop van motorfietsen en de ontwikkeling van auto/motor-onderdelen: AHR Engineering. Hij vertelt: "Mijn eigen bedrijf is nu nog kleinschalig, maar ik wil dit graag uitbreiden. Daarvoor heb ik meer ruimte nodig om te groeien. Met deze stap kan ik mijn bedrijf verder ontwikkelen.”
Hugo Holterman startte bijna 5 jaar geleden met zijn eigen autobedrijf, nu nog gevestigd in Wijhe. Hugo: “Ik wilde destijds al graag ondernemen in Heino, maar kon geen geschikt pand vinden. Ik ben heel blij dat ik naar deze plek kan verhuizen naar een nieuwe en ruime hal. En mooi dichtbij huis. Ik ga er straks goed op vooruit."

Kansen om elkaar te helpen

De bouw van de hal wordt uitgevoerd door Bajo Bouw. De broers Holterman kijken ernaar uit om hun nieuwe bedrijfshal te delen. “We zijn beide zelfstandig ondernemers, maar door het pand te delen biedt het ook kansen om elkaar te helpen.” In de zomer van 2024 hopen de broers intrek te kunnen nemen in hun nieuwe pand.