bloemen

Vervoerspas

Lukt het u niet om gebruik te maken van het openbaar vervoer? Bijvoorbeeld omdat u een beperking heeft. Dan kunt u een vervoerspas aanvragen en gebruik maken van Service Vervoer Raalte. Uitgangspunt daarbij is uw eigen kracht. U probeert het in eerste instantie zelf of met hulp uit uw omgeving te regelen. Lukt dat niet, dan kan de gemeente Raalte u ondersteunen.

Hoe werkt Service Vervoer Raalte?

Service Vervoer Raalte zorgt voor taxivervoer van deur-tot-deur. De chauffeur begeleidt vanaf de deur van het vertrekadres naar het voertuig en vanuit het voertuig naar de deur van de bestemming.

Voor wie?

Service Vervoer Raalte is onder andere bedoeld voor:

  • Reizigers die om medische reden geen gebruik kunnen maken van openbaar vervoer en
  • Reizigers die niet kunnen lopen of gebonden zijn aan een rolstoel.

Wij onderzoeken altijd uw persoonlijke situatie. Hierbij houden we rekening met uw omstandigheden, uw behoeften, uw eigen mogelijkheden en uw eigen kracht.

Hoe kan ik gebruik maken van Service Vervoer Raalte?

Om gebruik te kunnen maken van Service Vervoer Raalte heeft u een vervoerspas nodig. Een vervoerspas kunt u aanvragen bij het Sociaal loket (0572) 34 77 99

Overige info:

  • Rolstoel, scootmobiel of rollator kunnen meegenomen worden. 
  • Het vervoer geldt voor een straal van 25 kilometer rondom uw woning. 
  • Als u een indicatie heeft voor een medisch begeleider, dan moet u deze altijd meenemen. Als er geen begeleider aanwezig is, wordt de rit niet uitgevoerd. Voor deze begeleider is geen reizigersbijdrage verschuldigd.
  • U mag altijd één sociaal begeleider meenemen. Voor de begeleider dient een eigen bijdrage te worden betaald (uitzondering kinderen tot en met 3 jaar). De sociaal begeleider betaalt hetzelfde tarief als de reiziger, maar rekent dit zelf af in de taxi.
  • Combinatie met andere vervoersvormen is toegestaan, mits dit passend is.

Wat kost het?

U betaalt een opstaptarief van € 0,64. Per kilometer betaalt u een tarief van € 0,16. Als u belt om een rit te reserveren, vertelt de telefonist(e) hoeveel de rit kost. U betaalt via een automatische incasso.

Hoe werkt het?

  • U kunt op elke dag van 07:00 uur tot en met 01:00 uur telefonisch een rit reserveren met het telefoonnummer 0900-8884. Ook via de website svr.tcr.nl kunt u een rit reserveren.
  • U geeft de gewenste vertrektijd minimaal 2 uur van te voren door aan het Service Vervoer Raalte.
  • U kunt gebruik maken van de terugbelservice. Dit betekent dat de u ongeveer 3 minuten voordat de taxi arriveert, gebeld wordt. Het is een automatisch ingesproken bericht en u krijgt geen persoon aan de lijn. U heeft dan de tijd om bijvoorbeeld de jas aan te doen of om naar de afgesproken plek te gaan.

Heeft u klachten?

Heeft u klachten over het vervoer? Dan horen wij dat graag. U kunt uw klacht telefonisch doorgeven via telefoonnummer 0900-333 44 41. 

Meer weten?

Voor meer informatie kunt u bellen met het Sociaal Loket (0572) 34 77 99

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur.

Telefoon 0572 34 77 99
E-mail Info@raalte.nl
Bezoekadres Zwolsestraat 16,  Raalte
Postadres

Postbus 140, 
8100 AC  Raalte

Bezoekadres gemeentewerf , alleen op afspraak Enkstraat 27, Raalte

 

 

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag 8:30 uur - 13:00 uur
Dinsdag 8:30 uur - 13:00 uur
  17:00 uur - 20:00 uur
Woensdag 8:30 uur - 13:00 uur
Donderdag 8:30 uur - 13:00 uur
Vrijdag 8:30 uur - 13: 00 uur

Social Media

 

Wij zijn bereikbaar via