transport iconVervoerspas

Lukt het je niet om gebruik te maken van het openbaar vervoer? Bijvoorbeeld omdat je een beperking hebt. Dan kun je een vervoerspas aanvragen en gebruik maken van Service Vervoer Raalte. Uitgangspunt daarbij is jouw eigen kracht. Je probeert het in eerste instantie zelf of met hulp uit je omgeving te regelen. Lukt dat niet, dan kan de gemeente Raalte ondersteunen.

Hoe werkt Service Vervoer Raalte?

Service Vervoer Raalte zorgt voor taxivervoer van deur-tot-deur. De chauffeur begeleidt vanaf de deur van het vertrekadres naar het voertuig en vanuit het voertuig naar de deur van de bestemming.

Voor wie?

Service Vervoer Raalte is onder andere bedoeld voor:

 • Reizigers die om medische reden geen gebruik kunnen maken van openbaar vervoer en
 • Reizigers die niet kunnen lopen of gebonden zijn aan een rolstoel.

Wij onderzoeken altijd de persoonlijke situatie. Hierbij houden we rekening met jouw omstandigheden, jouw behoeften, jouw eigen mogelijkheden en jouw eigen kracht.

Hoe kan ik gebruik maken van Service Vervoer Raalte?

Om gebruik te kunnen maken van Service Vervoer Raalte heb je een vervoerspas nodig. Een vervoerspas kun je aanvragen bij het Sociaal loket (0572) 34 77 99

Overige info:

 • Rolstoel, scootmobiel of rollator kunnen meegenomen worden. 
 • Het vervoer geldt voor een straal van 25 kilometer rondom jouw woning. 
 • Als je een indicatie hebt voor een medisch begeleider, dan moet je deze altijd meenemen. Als er geen begeleider aanwezig is, wordt de rit niet uitgevoerd. Voor deze begeleider is geen reizigersbijdrage verschuldigd.
 • Je mag altijd één sociaal begeleider meenemen. Voor de begeleider dient een eigen bijdrage te worden betaald (uitzondering kinderen tot en met 3 jaar). De sociaal begeleider betaalt hetzelfde tarief als de reiziger, maar rekent dit zelf af in de taxi.
 • Combinatie met andere vervoersvormen is toegestaan, mits dit passend is.

Wat kost het?

Je betaalt een opstaptarief van € 0,64. Per kilometer betaal je een tarief van € 0,16. Als je belt om een rit te reserveren, vertelt de telefonist(e) hoeveel de rit kost. Je betaalt via een automatische incasso.

Hoe werkt het?

 • Je kunt op elke dag van 07:00 uur tot en met 01:00 uur telefonisch een rit reserveren met het telefoonnummer 0900-8884. Ook via de website svr.tcr.nl kun je een rit reserveren.
 • Je geeft de gewenste vertrektijd minimaal 2 uur van te voren door aan het Service Vervoer Raalte.
 • Je kunt gebruik maken van de terugbelservice. Dit betekent dat de je ongeveer 3 minuten voordat de taxi arriveert, gebeld wordt. Het is een automatisch ingesproken bericht en je krijgt geen persoon aan de lijn. Je hebt dan de tijd om bijvoorbeeld de jas aan te doen of om naar de afgesproken plek te gaan.

Heb je klachten?

Heb je klachten over het vervoer? Dan horen wij dat graag. Je kunt de klacht telefonisch doorgeven via telefoonnummer 0900-333 44 41. 

Meer weten?

Voor meer informatie kun je bellen met het Sociaal Loket (0572) 34 77 99

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

 • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

 • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

 • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via