build-reside iconVeldegge-Noord

Veldegge-Noord wordt de nieuwe woningbouwlocatie van Heeten. De locatie van ongeveer zes hectare grenst aan de bestaande wijk Veldegge. 

Waar staan we nu? 

Adviesbureau SAB werkt momenteel aan een stedenbouwkundig plan. In dit plan staat wat waar komt, zoals de huizen, straten en het groen. In 2024 organiseren we een bijeenkomst waarop we dit plan aan het dorp presenteren. Eerder gaven we aan dat deze bijeenkomst na de zomer plaats zou vinden, maar vanwege extra onderzoeken en opgelopen vertraging hebben we meer tijd nodig.  

Archeologisch onderzoek 

Er zijn verschillende onderzoeken nodig om een goed plan te kunnen maken. Vanaf 20 november vindt er een archeologisch onderzoek plaats. Het doel van dit onderzoek is om te bepalen of er archeologisch erfgoed aanwezig is. Op verschillende plekken in het plangebied worden proefsleuven gegraven. Het onderzoek duurt twee à drie weken. Het voetbalveldje wordt hierbij meegenomen en is daardoor tijdelijk niet te gebruiken.  

Vervolg

Na het stedenbouwkundig plan volgt het ruimtelijkplan. In dit plan staan alle regels over wat er precies gebouwd mag worden. We verwachten in 2025 te kunnen starten met het bouwrijp maken van de locatie en de kaveluitgifte.  

Er moet dus veel gebeuren voordat er gebouwd kan worden. In onderstaande video leggen we je alles stap voor stap uit.

Welke stappen zetten we voordat er gebouwd kan worden?

Door het tonen van de video accepteer je de algemene voorwaarden en het privacybeleid van Youtube.

 

Interesse

Heb je belangstelling voor een kavel in dit nieuwbouwplan? Of wil je op de hoogte gehouden worden over de voortgang van het project? Vul dan het interesseformulier in.

Contact

Heb je vragen of wil je met de projectleider in gesprek? Neem dan contact op met Shirley Veldhuis via shirley.veldhuis@raalte.nl