Veilig mailen via Zivver

Gemeente Raalte vindt privacy erg belangrijk. Daarom gaan wij zorgvuldig en vertrouwelijk om met (privacy)gevoelige informatie. Regelmatig versturen wij privacygevoelige informatie via e-mail. Omdat verzending via ‘gewone’ e-mail niet altijd veilig is, versturen wij vertrouwelijke informatie vanaf juni 2021 alleen nog maar via de beveiligde mailomgeving van ‘ZIVVER’.

ZIVVER beveiligt berichten met vertrouwelijke inhoud zoals klantgegevens, BSN of medische informatie. Op deze manier weten wij zeker dat vertrouwelijke informatie met de beste beveiliging wordt verstuurd. En dat niemand anders behalve de ontvanger de inhoud van de e-mail kan lezen.

Hoe werkt het?

Je ontvangt een e-mailbericht van de gemeente. In deze e-mail lees je dat er een beveiligd bericht voor jou klaarstaat. In de e-mail staat een link om de beveiligde informatie te lezen. Om de beveiligde informatie te openen heb je een code of wachtwoord nodig. Deze code kun je op 3 manieren ontvangen:

  • via sms;
  • via de e-mail;
  • via jouw contactpersoon bij de gemeente Raalte.

In de e-mail van de gemeente staat welke code je moet gebruiken.

Hoe open je een e-mail die via ZIVVER is verstuurd?

Het openen van een e-mail gaat als volgt:

  • Open de e-mail van de gemeente.
  • Klik in de e-mail op de blauwe knop ‘Klik voor bericht’.
  • Nu zijn er 3 mogelijkheden:
  1. Je ziet een scherm waar ‘Stuur sms’ staat. Klik hier op. Je ontvangt een code via sms op jouw 06-nummer dat bij ons bekend is. Deze vul je in.
  2. Je ziet een scherm waar ‘E-mail sturen’ staat. Klik hier op. Je ontvangt een e-mail, waarmee je tijdelijk toegang hebt tot de beveiligde omgeving van ZIVVER.
  3. Je ziet een scherm waarin je de toegangscode invult, die vooraf met je is afgesproken.

Bekijk in het filmpjeexterne-link-icoon (3 minuten, 47 seconden) hoe je een bericht ontvangt en kunt lezen.

Hoe beantwoord je een e-mail die via ZIVVER is verstuurd?

Je hebt het beveiligde bericht van de gemeente geopend. Je bent nu in de beveiligde webpagina van ZIVVER. Dit lijkt een beetje op een mailprogramma. Als je op het bericht van de gemeente wilt reageren, dan kan dat meteen vanuit deze pagina. Onder het ontvangen bericht kun je gelijk een bericht typen om te reageren. Je verzendt de reactie door op de blauwe verzendknop te klikken.

Vragen?

Heb je vragen over een ontvangen e-mailbericht? Neem contact op via telefoonnummer 0572-347 799.