Header bezoekers

Update Vereniging van vastgoedeigenaren in centrum Raalte

Een bruisend centrum van Raalte, waar wonen, bezoeken en ondernemen in balans zijn en elkaar versterken. Dat vraagt wat van alle partners in het dorp, waarbij ook voor de pandeigenaren een belangrijke rol is weggelegd. Een collectief of verenigde groep pandeigenaren met een duidelijk programma en een eigen visie is dan noodzakelijk. Daarom zijn de vastgoed ondernemers samen met WijOndernemen, onder leiding van Rob Weiss, vorig jaar begonnen met het opzetten van deze samenwerking. 

Vastgoedvereniging

Op 25 september 2023 was er een bijeenkomst voor alle pandeigenaren, waarbij de voorlopige invulling en het beoogde doel is gedeeld. Daaruit bleek dat er (unaniem) draagvlak was om verder te gaan. De pandeigenaren hebben nu, met een kopgroep, een tienpuntenplan en visie van het centrum opgesteld. Daarnaast is de organisatievorm uitgewerkt (er is gekozen voor een vereniging) en zijn de statuten opgesteld.

Oproep WijOndernemen

WijOndenemen zoekt voor de oprichting van de vastgoedvereniging een kwartiermaker of (tijdelijk) bestuurslid. Je helpt met het passeren van de statuten en sluit bij een drietal sessies aan, om de vereniging in te richten. Daarnaast maak je kennis met de wethouder en overige relevante ambtenaren, om ook op gemeentelijk niveau de toekomstige samenwerking op te zetten en te borgen. Alle informatie, het plan en de statuten, worden vooraf doorgenomen en toegelicht. Hierdoor weet je wat er inhoudelijk is gekozen en wat de visie is. Ben je vastgoedeigenaar en heb je interesse? Meld je dan aan bij Albert Popken (albert@wijondernemen.nl, 06-82300299). Hij kan ook meer informatie verstrekken.  

Bijeenkomst 26 maart

Als pandeigenaar in het centrum van Raalte, nodigen de kopgroep en WijOndernemen je graag uit, om aan te sluiten bij de bijeenkomst ‘Samenwerken in vastgoed’ op dinsdag 26 maart. In september 2023 hebben de pandeigenaren namelijk aangegeven dat een collectief noodzakelijk is. Een collectief van pandeigenaren dat met de gemeente ruimte biedt aan verandering, dat elkaar versterkt en samen invulling van het centrum realiseert, passend bij de groeiopgave. Op 26 maart word je meegenomen in de ambities, kansen en wensen voor deze nieuwe vereniging. Daarnaast word je gevraagd om mee te doen, lid te worden en vanuit de inhoud samen te zorgen dat het vastgoed rendeert. Zo kunnen de ondernemers en de gemeente een centrum bieden dat relevant is en waarbij het aanbod en de functies in balans zijn. 

De bijeenkomst is op 26 maart aanstaande, inloop 18.00 uur en de locatie is Bar & Brasserie, Zalen Zwakenberg, Schoolstraat 11, 8102 EL Raalte.