Samen maken we het verhaal van Langkamp

Wat zijn jouw dromen voor de toekomst van Langkamp? Wat heb je nodig om fijn in deze wijk te kunnen wonen? En hoe wil je dat de volgende generaties opgroeien?

Bewoners, professionals en vrijwilligers hebben allemaal eigen dromen voor de wijk. Al deze dromen samen maken het toekomstverhaal van Langkamp. Maar hoe gaat dit verhaal? Samen gaan we daarnaar op zoek. Dit doen we tijdens een aantal activiteiten in de wijk. Zo kan je bijvoorbeeld meedoen aan de Noabercafés, de Langkamp Winterwandeling, een fotospeurtocht, een tekenwedstrijd of een jongerenactiviteit. Voor iedere leeftijd is er iets te doen!

Waarom wil de gemeente in gesprek met mij?

Samen willen we werken aan een duurzame, gezonde, veilige, klimaat- en levensloopbestendige wijk Langkamp. Voordat we aan de slag gaan met plannen en ideeën van de gemeente, maar ook van anderen, willen we graag weten wat iedereen belangrijk vindt. Wat is jouw beeld van de toekomst van de wijk waarin je woont? Het toekomstverhaal van Langkamp is straks de basis voor alle plannen en ideeën die uit de wijk, van professionals, de gemeente of vrijwilligers komen. Zo werken we samen aan een toekomstbestendig Langkamp. 

Ga in gesprek tijdens de Noabercafés

Je bent van harte uitgenodigd om mee te doen aan onze vier Langkamp Noabercafés. In een kleine groep van bewoners, professionals en vrijwilligers ga je in gesprek over de thema’s waar jij dromen over hebt. Samen kom je tot de toekomstdromen voor de wijk op het gebied van gezondheid, sociaal, klimaat, veiligheid of toegankelijkheid. 

Teken de toekomst 

Speciaal voor de kleine Langkampers organiseren we een tekenwedstrijd. Teken de toekomst van de wijk en vertel je dromen! Hoe ziet jouw straat er over een paar jaar uit? En waar sport je? Wat doe je voor het klimaat? En waar speel je met andere kinderen? Je mag alles tekenen wat je maar wilt...

Download jouw tekenposter

Is jouw tekening klaar? Dan kan je de tekenposter inleveren bij Centraal Hart. Voor de mooiste tekening hebben een leuke prijs! Inleveren kan tot en met vrijdag 15 maart.

Speuren in de wijk

Vanaf 27 februari tot en met 2 maart kunnen kinderen deelnemen aan een fotospeurtocht. Een leuke buiten activiteit waarbij je aan de hand van foto’s een speurtocht loopt. De start van de speurtocht is bij het Grand Café van Centraal Hart (binnen openingstijden). Je krijgt daar de foto’s die bij de route horen, maar ook vragen voor onderweg.

Als je klaar bent met de speurtocht, breng je jouw antwoorden weer terug naar het startpunt. Weet je alle goede antwoorden te vinden? Dan krijg je een mooie prijs! Dus trommel je vrienden op, trek je avontuurlijke schoenen aan en ga samen op pad voor deze toffe fotospeurtocht. 

Pizza party voor jongeren

Droom jij met ons mee over de toekomst van de wijk Langkamp? Ondertussen eten we lekkere slices pizza! Kom naar de Pizza Party op woensdagavond 13 maart vanaf 18:30 uur. Alle jongeren vanaf groep 8 t/m 18 jaar zijn van harte uitgenodigd bij jongerencentrum Traxx (tegenover de Aldi). Samen zijn jullie de toekomst van de wijk. Zien we jullie daar?

Wandel mee met de Langkamp winterwandeling

Wandel je op zondag 3 maart 2024 mee met de Langkamp Winterwandeling? Door de wijk heen lopen, levert vast een heleboel nieuwe ideeën en dromen op. Tijdens deze wandeling van 3 km nodigen we je uit om de wijk eens goed te bekijken. Wat heeft de wijk nu te bieden? En wat heeft de wijk in de toekomst nodig? 

Het is mogelijk om tussen 14:00 – 16:00 uur te starten aan de wandeling. Voorafgaand haal je de route op in het Grand Café van Centraal Hart. En ben je uitgewandeld? Dan geniet je bij het Grand Café nog even na met een warme drank!