Openluchtmuseum Molenhof

Aan de Molenhof in het centrum van Raalte hing tot voor kort een groot doek tegen veevoederbedrijf Booijink. De Commissie Beeldende Kunst van de gemeente Raalte verzorgt de invulling ervan om daarmee de openbare ruimte mooier en interessanter te maken voor bewoners en bezoekers. Het project wordt gewaardeerd en daarom is het uitgebreid naar vier grote frames. De kunstwerken vormen samen een heus openluchtmuseum dat jaarlijks wisselt. 

Nu te zien: Durf te dromen

Lionsclub Raalte heeft basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 uitgenodigd om mee te doen aan de internationale Peace Posteractie. Het doel van de tekenwedstrijd is om kinderen bezig te laten zijn met thema’s als vrede en verdraagzaamheid. De leerlingen lieten hun verbeelding de vrije loop. De getoonde werken zijn de vier winnaars. Iedere poster weerspiegelt op een prachtige manier het belang van vrede en harmonie tussen mensen.

Eerder te zien

Het eerste doek aan de Molenhof toonde een foto van Abe Kooi die hij van een motorketting in het American Motorcycle Museum had gemaakt, met als titel 'Schakels'. De foto kreeg de meeste stemmen tijdens de Fotobiënnale 2018 van Fotoclub Salland.
De tweede invulling betrof het schilderij 'Koeien in de hete zomer' van Miny Jansen. Zij won de publieksprijs van het project '50 jaar kunst in Salland'. Eén van de activiteiten die de Rotaryclub Raalte in het kader van haar 50-jarig bestaan in 2019 organiseerde. Door de coronamaatregelen kon dit doek pas in maart 2021 worden opgehangen.
In juli 2023 is het doek vervangen door het doek met het ontwerp van de puzzel 'Raalte 900 jaar' van Martin Geuzendam. 

Ideeën voor een volgend project? 

De openlucht tentoonstelling wisselt ieder jaar. Heb je een goed idee? Ken je bijvoorbeeld een interessante kunstenaar of een groepje fanatieke amateurschilders? Laat het ons weten. Creatief talent en fraaie kunst geven wij graag een podium. En boodschappen doen wordt ineens een stuk gezelliger. Je bereikt ons via cultuur@raalte.nl.