Jeugdhulp

Via het centrum voor jeugd en gezin (CJG) wordt duidelijk of specialistische jeugdhulp het beste aansluit bij jouw situatie. Nadat de aanvraag bij de gemeente is binnengekomen, beoordeeld een jeugdconsulent de aanvraag en ontvang je een beschikking met het besluit van de jeugdconsulent. Medewerkers van zorgorganisaties bieden specialistische hulp aan ouders en kinderen. Op de Beschikbaarheidswijzer IJssellandexterne-link-icoon staan de specialistische jeugdhulpaanbieders waarmee we samenwerken.

Ontvang je nu al hulp op basis van de jeugdwet en wil je deze hulp verlengen of wijzigen? 

Vul dan het aanvraagformulier specialistische jeugdhulp in en mail naar jeugd@raalte.nl.

Ondersteuningsplan

Het maken van een ondersteuningsplan (ook wel familiegroepsplan genoemd) helpt om jouw situatie in kaart te brengen. Je schrijft op wat je zelf kunt doen, wat je met behulp van mensen uit de omgeving kunt doen en welke professionele hulp je eventueel nodig hebt. Je kunt voor het schrijven van dit plan hulp vragen bij het Centrum voor Jeugd en Gezinexterne-link-icoon of bij de onafhankelijke cliëntondersteuners van MEE Samenexterne-link-icoon. Je levert het familiegroepsplan in bij Team Jeugd (jeugd@raalte.nl). 

Heb je een vraag over ondersteuning bij opvoeden en opgroeien of over leerplicht?

Neem dan contact op:

  • Krijg je nog geen ondersteuning? Neem dan contact op met het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG). Ga naar www.cjgraalte.nlexterne-link-icoon of bel naar 0572 – 347470.
  • Heb je een vraag over jeugdhulp die je krijgt via de gemeente? Neem dan contact op met team Jeugd. Stuur een mail naar jeugd@raalte.nl of bel naar 0572 -347799.
  • Heb je een vraag over onderwijs of leerplicht? Stuur een mail naar leerplicht@raalte.nl of bel naar 0572-347799.