Groen, samen doen

Groen, samen doen! Dat is het nieuwe beleidsplan van de gemeente Raalte. Samen met bewoners en ondernemers het groenbeleid oppakken en met veel kennis en enthousiasme tot mooie resultaten komen.

Groene kalender

Alle activiteiten over het beleven van groen en natuur zijn gebundeld in de zogenaamde Groene Kalender. Wist u dat particuliere tuinen worden opengesteld? Of dat er binnenkort een dorpsboomgaard in onze gemeente wordt geopend? Wanneer u een activiteit aan wilt melden voor de kalender, mailt u dan naar groensamendoen@raalte.nl.

Ruim 50 voorstellen voor plukstroken

In maart hebben wij u gevraagd vorstellen te doen voor locaties waar plukstroken kunnen worden ingezaaid. Wij hebben ruim 50 reacties ontvangen waar wij erg tevreden mee zijn. Een mooie respons waarmee wij aan de slag gaan voor een bloeiend Raalte.

Aanleg plukstroken 2017

In het overzicht vindt u de locaties die in 2017 door de gemeente Raalte worden ingericht als plukstrook.  Stroken openbaar groen worden ingezaaid met een bloemenmengsel. De bloemen gaan in de zomer bloeien, zijn aantrekkelijk om naar te kijken en zijn belangrijk voor insecten (bijen, vlinders).

Meer informatie over het nieuwe groenbeleid PDFGroen samen doen.