Wat wordt er van mij verwacht om de verspreiding van het Coronavirus te voorkomen?

De minister van Volksgezondheid en Sport heeft maatregelen ingesteld om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Het betreft maatregelen die effect hebben op iedereen.

Wat zijn de maatregelen?

Bekijk het overzicht van de maatregelen en bekijk per situatie wat u kunt doen. 

Wat wordt er van mij verwacht?

Blijf zo veel mogelijk thuis. Ga alleen naar buiten voor werk wanneer u niet thuis kunt werken, voor boodschappen, of om voor anderen te zorgen. Blijf thuis bij klachten zoals neusverkoudheid, hoesten, keelpijn of koorts. Blijf ook thuis wanneer één van uw huisgenoten koorts heeft. Houd altijd afstand van anderen (minimaal 1,5 meter) en vermijd sociale activiteiten en groepen mensen. Ook thuis: maximaal 3 mensen op bezoek en houd ook dan afstand tot elkaar.

Ik moet toch naar buiten. Wat betekent afstand houden in de praktijk?

Wat betekent dit voor het brengen van een bezoek aan iemand? Voor sporten met vrienden? Het doen van boodschappen of het afhalen van eten? Of voor buitenspelende kinderen? Hiervoor geldt ga alleen naar buiten wanneer het niet anders kan. Een antwoord per vraag vindt u op de website van de Rijksoverheid

Meer informatie

Staat je vraag hier niet tussen? Bel dan het landelijke publieksnummer 0800-1351 of neem contact op met de GGD via het contactformulier.