Warm onthaal voor project ‘Warm voor elkaar’

07 maart 2023
Algemeen

Eind januari is het project Warm voor elkaar gestart: een project waarbij de gemeente Raalte, samen met organisatie Wijz Welzijn, vrijwilligers koppelt aan huishoudens met een laag inkomen om samen energie te besparen in de woning. Er zijn meer dan 100 aanmeldingen binnen en 30 huizen zijn deze eerste weken al bezocht. De organisaties en vrijwilligers spreken al van een groot succes.

Coaches, klussers en kleine maatregelen

Enthousiaste vrijwilligers zijn opgeleid tot energiebespaarcoaches om gesprekken te voeren over energiebesparing. Handige energieklussers worden na het gesprek ingeschakeld om gratis kleine maatregelen, zoals radiatorfolie, tochtstrips of ledlampen, aan te brengen in de woningen. Deze samenwerking valt goed in de smaak bij zowel de vrijwilligers als de inwoners die hulp ontvangen:

‘De bewoner betaalt niets, en gebruikt wel direct minder energie. Daar doe je het voor! We zien dat de energierekening van mensen flink is opgelopen door de prijsstijgingen. En dat we echt kunnen helpen’, zegt energiebespaarcoach Gerard ten Have.

‘Ik ben erg blij met de hulp die ik heb ontvangen. Ik ben zelf niet zo handig en het voelt alsof de buurman je uit de brand helpt. Het persoonlijke contact en de laagdrempeligheid is erg fijn, hierdoor is het niet ‘zo’n ding’ om hulp te vragen. Daarnaast is het ook nog eens erg gezellig, er worden leuke gesprekken gevoerd', aldus dhr. Janssen, één van de aanmelders voor Warm voor elkaar.

Ook hulp nodig?

Heb jij ook eenmalige energietoeslag ontvangen of is jouw inkomen niet hoger dan 130% van de bijstandsnorm? Meld je dan aan en ontvang gratis hulp vanuit het project Warm voor elkaar. Kijk voor meer informatie en aanmelden op www.raalte.nl/warm-voor-elkaar. Liever persoonlijk aanmelden? Geen probleem. Je kunt bellen met 06-12507703 of langskomen tijdens het spreekuur bij Traxx, Schapenstraat 3 in Raalte. Iedere dinsdag tussen 12:00 en 14:00 is een medewerker van WijZ Welzijn beschikbaar om je te helpen met aanmelden.

Word vrijwilliger

We zijn nog steeds op zoek naar enthousiaste energieklussers en energiecoaches. Wil jij je steentje bijdragen en heb je interesse om je in te zetten voor dit project? Of heb je een andere vraag over Warm voor elkaar? Neem dan contact op met Jolien Huisken via energie@wijz.nu of 06-12507703.

 

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via