volunteer-work iconVrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is onbetaald werk dat je voor iemand anders, een organisatie of de samenleving doet. In Raalte zijn veel inwoners actief als vrijwilliger, bijvoorbeeld bij sportverenigingen, op school, in het ouderenwerk of de zorg. Gelukkig, want ze zijn onmisbaar in de samenleving. De gemeente ondersteunt en stimuleert deze inzet, bijvoorbeeld door te zorgen voor goede randvoorwaarden zodat dat vrijwilligers hun taken (met plezier) kunnen uitvoeren.

Vrijwilligerswerk

Zoek je vrijwilligerswerk in de buurt of wil je advies over het werken als vrijwilliger? Het Vrijwilligerspunt Raalte/Heino kan antwoord geven op al deze vragen en helpt bij het zoeken naar vrijwilligerswerk dat bij je past. Er is ook een vacaturesite. Verder steunt het Vrijwilligerspunt ook organisaties bij het werken met vrijwilligers.

Vrijwilligersverzekering

Er kan natuurlijk altijd iets mis gaan. Om de risico's voor vrijwilligers te verkleinen heeft de gemeente Raalte een collectieve verzekering voor alle vrijwilligers in Raalte afgesloten. Meer informatie vind je bij het vrijwilligerspunt Raalte.

Zelf wat hulp nodig? Vrijwilligers kunnen je thuis helpen

Vrijwilligers kunnen je ook  helpen  als  je door  ouderdom, een beperking of ziekte niet alles meer zelf kunt. Zij doen bijvoorbeeld klusjes in huis, helpen bij het invullen van formulieren, komen langs voor een praatje of jullie gaan samen boodschappen doen. In de gemeente Raalte zijn verschillende vrijwilligersorganisaties actief waar je een beroep op kunt doen zoals:

Het Sociaal loket van de gemeente kan je vertellen welke ondersteunende vrijwilligersorganisaties je kunnen helpen.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via