Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is onbetaald werk dat je voor iemand anders, een organisatie of de samenleving doet. In Raalte zijn veel inwoners actief als vrijwilliger, bijvoorbeeld bij sportverenigingen, op school, in het ouderenwerk of de zorg. Gelukkig, want ze zijn onmisbaar in de samenleving. De gemeente ondersteunt en stimuleert deze inzet, bijvoorbeeld door te zorgen voor goede randvoorwaarden zodat dat vrijwilligers hun taken (met plezier) kunnen uitvoeren.

Vrijwilligerswerk

Zoek je vrijwilligerswerk in de buurt of wil je advies over het werken als vrijwilliger? Het Vrijwilligerspunt Raalte/Heino kan antwoord geven op al deze vragen en helpt bij het zoeken naar vrijwilligerswerk dat bij je past. Er is ook een vacaturesite. Verder steunt het Vrijwilligerspunt ook organisaties bij het werken met vrijwilligers.

Vrijwilligersverzekering

Er kan natuurlijk altijd iets mis gaan. Om de risico's voor vrijwilligers te verkleinen heeft de gemeente Raalte een collectieve verzekering voor alle vrijwilligers in Raalte afgesloten. Meer informatie vind je bij het vrijwilligerspunt Raalte.

Zelf wat hulp nodig? Vrijwilligers kunnen je thuis helpen

Vrijwilligers kunnen je ook  helpen  als  je door  ouderdom, een beperking of ziekte niet alles meer zelf kunt. Zij doen bijvoorbeeld klusjes in huis, helpen bij het invullen van formulieren, komen langs voor een praatje of jullie gaan samen boodschappen doen. In de gemeente Raalte zijn verschillende vrijwilligersorganisaties actief waar je een beroep op kunt doen zoals:

Het Sociaal loket van de gemeente kan je vertellen welke ondersteunende vrijwilligersorganisaties je kunnen helpen.