Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk is werk waarvoor je geen loon krijgt. Het is een manier om een bijdrage te leveren aan de samenleving. Bijvoorbeeld voor een sportclub, een stichting of ergens in de wijk. 

Veel gestelde vragen over vrijwilligerswerk

Ja, dat mag. Ook als het geen onderdeel is van een re-integratietraject. Er zijn een aantal regels:

  • Geef het altijd aan ons door als je vrijwilligerswerk doet.
  • Het mag geen werk zijn waar je eigenlijk een salaris zou moeten ontvangen.
  • Het vrijwilligerswerk mag solliciteren en betaald werk niet in de weg staan.
  • Een vergoeding moet je doorgeven bij de gemeente

Het Vrijwilligerspunt Raalte/Heinoexterne-link-icoon kan antwoord geven op al deze vragen en helpt bij het zoeken naar vrijwilligerswerk dat bij je past. Er is ook een vacaturesiteexterne-link-icoon. Verder steunt het Vrijwilligerspunt ook organisaties bij het werken met vrijwilligers.

Er kan natuurlijk altijd iets mis gaan. Om de risico's voor vrijwilligers te verkleinen heeft de gemeente Raalte een collectieve verzekering voor alle vrijwilligers in Raalte afgesloten. Meer informatie vind je bij het vrijwilligerspunt Raalteexterne-link-icoon.

Vrijwilligers kunnen je ook helpen als je bijvoorbeeld door een beperking of ziekte niet alles meer zelf kunt. Zij doen bijvoorbeeld klusjes in huis, helpen bij het invullen van formulieren, komen langs voor een praatje of jullie gaan samen boodschappen doen. Er zijn verschillende vrijwilligersorganisaties:

Heb je hulp nodig? Neem contact met ons op: