Verhuizing van Oekraïners naar het Mirtehuis in Heeten van start

09 maart 2023
Algemeen

De week verhuizen de eerste Oekraïners van De Statenhorst in Heino naar het Mirtehuis in Heeten.  Carolien Nauta en Maarten Boxhoorn zijn de locatieleiders bij het Mirtehuis. Maarten vertelt: “De afgelopen maanden zijn we erg druk geweest om het pand helemaal klaar te maken voor de nieuwe bewoners.”

“Het Mirtehuis is de afgelopen tijd brandveilig gemaakt en we hebben gezorgd dat er goed internet is. Alle appartementen en een- en tweepersoonskamers zijn ingericht met bedden, banken, stoelen, tafels. Noem het maar op. In de appartementen gaan gezinnen verblijven: beneden is een woonkamer met keuken en als je de trap op gaat zijn er twee slaapkamers. Daarnaast is er voor iedereen een grote gezamenlijke woonkamer en keuken. De week verhuist een eerste groep mensen, later deze maand verhuizen nog twee groepen.”

Welkom in de buurt

“Een aantal weken geleden konden omwonenden van het Mirtehuis hier al een kijkje komen nemen. Een positieve avond, waarin goede vragen werden gesteld en we met elkaar in gesprek konden. Wat was het mooi om te horen dat de omwonenden de nieuwe Oekraïense bewoners welkom heten in hun buurt.”

Spoedzoekers

De afgelopen periode is verkend of – naast ruimte voor Oekraïners – er ook behoefte is aan een plek voor spoedzoekers. Dit zijn mensen die door uitzonderlijke situaties per direct op zoek zijn naar onderdak. Uit gesprekken tussen gemeente, SallandWonen, Plaatselijk Belang Heeten en HeetenWoont is gebleken dat het Mirtehuis op dit moment geen geschikte optie is voor spoedzoekers.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via