default iconVeilig buitengebied

Het buitengebied heeft veel moois te bieden. De sociale contacten zijn warm. Buiten wonen betekent meer ruimte, meer groen en meer rust. Dat prachtige buitengebied heeft echter wel steeds vaker te maken met leegstand en wordt daardoor aantrekkelijk voor criminelen.

Boeren en ondernemers in het buitengebied worden benaderd om hun schuren beschikbaar te stellen voor ondermijnende activiteiten, zoals hennepkweek of een drugslab. U moet sterk in uw schoenen staan om ‘nee’ te zeggen deze aanbiedingen. Vaak bieden criminelen huurbedragen van vele honderden of duizenden euro’s voor schuren en stallen die leegstaan. De problemen beperken zich niet tot de bedrijven zelf. Het buitengebied is ook in trek als het gaat om dumping van chemisch- en drugsafval.

Herken signalen

Hoe kunt u misbruik van uw pand voorkomen? Hoe kunt u signalen herkennen? En wat te doen bij verdachte signalen? Wij hebben een aantal concrete tips voor u op een rij gezet.

> Informatie over het herkennen en voorkomen van criminele activiteiten.

Meld verdachte situaties

Ziet u verdachte situaties in uw omgeving, herkent u de signalen die worden beschreven of bent u benaderd door criminelen? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844. Als elke seconde telt, bel dan 112. Wilt u liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Wilt u een signaal me de gemeente delen? Of heeft u een vraag? Mail dan naar veiligheid@raalte.nl.

Agrariërs en andere erfeigenaren in het buitengebied van de gemeente Raalte kunnen ook een beroep doen op erfcoach Babke Roeterdink

Samenwerken

Als gemeente Raalte willen we graag samen optrekken om ons buitengebied mooi en veilig te houden. Daarom zijn we het project Veilig Buitengebied gestart. Samen met inwoners, ondernemers, betrokken partijen en 11 gemeenten in IJsselland gaan we aan de slag om de criminaliteit in het buitengebied te verminderen. Dit doen we aan de hand van de aanpak van het CCV (Centrum voor Criminaliteit en Veiligheid)

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via