default iconVeegwagen

Je hebt hem vast wel eens zien rijden; onze veegwagen. Hiermee houden we de straten schoon en halen we onkruid weg. We rijden vaste routes. Let op: de veegwagen rijdt vanaf eind maart tot en met oktober. Gedurende die periode is er een digitale kaart beschikbaar waarop je kunt zien wanneer de veegwagen in de straat komt.

Onkruidbestrijding

We zetten de veegwagen ook in voor onkruidbestrijding. Op verhardingen gebruiken we heet water of hete lucht in plaats van chemische middelen om onkruid tegen te gaan. Een stuk milieuvriendelijker!

Help je mee?

Wil je zelf een steentje bijdragen aan een schone straat? Veeg de stoep voor de woning regelmatig en houd de goot van de straat en randen van parkeervakken schoon. Op parkeervlakken waar auto’s staan kan de veegwagen helaas geen onkruid weghalen. Op de digitale kaart zie je wanneer de veegwagen in de straat komt, zodat je de auto eventueel ergens anders kunt parkeren.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via