Vacature senior handhaver

In het hart van Salland ligt Raalte. We werken hard, helpen elkaar graag en weten hoe we een feestje moeten bouwen. Om te zorgen dat het een feestje blijft, is het belangrijk dat wel elkaar ruimte geven, maar niet tot last zijn. Dit kan niet zonder dat we met elkaar goede afspraken maken en die afspraken ook nakomen. Dat doen we in nauwe afstemming met betrokkenen. Voor die verbindende rol zoeken we een

Senior handhaver

Dit doe jij voor ons

Je gaat met je drie vakcollega’s en twee BOA’s aan de slag met toezicht en handhaving op het gebied van bouwen, groen, ruimtelijke ordening en APV, kortweg het fysieke domein. Waar het gaat om de naleving van milieuregels werk je nauw samen met de collega’s van de Omgevingsdienst IJsselland. Ook werk je samen met collega’s aan het bepalen van het lokale handhavingsniveau op basis van regionale risicoanalyse.

De start van de Omgevingswet op 1 januari 2021 brengt verandering met zich mee, met name in de samenhang tussen de diverse taakvelden binnen het fysieke domein. Samen met inwoners, ondernemers en bestuurders bepalen we waar onze prioriteiten binnen toezicht en handhaving liggen.

Kortom: jij bent diegene die samen met onze inwoners en partners aan de slag gaat. Op weg naar een schone, duurzame en veilige gemeente via intern overleg, bestuurlijke en politieke afstemming, slimme oplossingen en goede communicatie over risico’s, keuzes en uitvoering.

Dit ben jij

  • Je bent een stevige persoonlijkheid, die zich thuis voelt in het vakgebied en makkelijk schakelt tussen tactisch en operationeel niveau.
  • Je kent je partners en kunt omgaan met tegengestelde belangen en zet uiteindelijk een gezamenlijk resultaat neer.
  • Je bent een verbinder, benadert vraagstukken integraal, werkt moeiteloos samen, vliegt zo nodig in en denkt oplossingsgericht en soms buiten de kaders.
  • Je bent in samenwerking met de ketenpartners verantwoordelijk voor een actueel toezicht- en handhavingsbeleid. Je bent op de hoogte van beleidsmatige en juridische ontwikkelingen.
  • Je geeft sturing aan het toezicht en de handhaving in het fysieke domein en zet hierin stappen om de uitvoering zowel kwalitatief als kwantitatief te verbeteren.
  • Je bent verantwoordelijk voor de behandeling van complexe toezicht- en handhavingsdossiers.
  • Je bent samen met je collega’s sparringpartner voor politie, omgevingsdienst, collega’s in de regio, lokale ondernemers en (groepen) inwoners.
  • Je hebt een hbo-handhavingsachtergrond, of een vergelijkbare opleiding en minimaal 3 jaar ervaring binnen het vakgebied op uitvoering en (strategisch) beleidsniveau.

Dit krijg jij van ons

Jij krijgt een verantwoordelijke baan waarbij je veel ruimte hebt om je verbindende werk te doen en een belangrijk lid bent van tal van tijdelijke of continue samenwerkingsverbanden. Het is een dynamische baan tussen gemotiveerde mensen die van Raalte een duurzame, veilige en toekomstbestendige gemeente willen maken. We laten je niet zwemmen maar nemen je op in ons team en maken je snel wegwijs in de gemeente. Jij krijgt bevlogen en betrokken collega’s die het onderste uit de kan halen voor Broekland, Heeten, Heino, Laag Zuthem, Lierderholthuis, Luttenberg, Mariënheem, Nieuw Heeten en Raalte.

Zo kom je aan tafel

Deze functie beslaat 36 uur in de week en wordt beloond vanuit functieschaal 10. Heb je zin om op de koffie te komen? Stuur jouw cv en motivatie uiterlijk 31 december 2019 via het digitale sollicitatieformulier. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op donderdagmiddag 9 januari 2020. Wil je eerst meer weten? Bel domeinmanager Henri Lantink via 06-12909386.

We gaan niet in op acquisitie naar aanleiding van deze vacature.