Uitstel belastingen

Uitstel van belastingbetaling

Ondernemers kunnen uitstel van belastingbetaling aanvragen. Dit kan voor drie maanden of voor een langere periode. Het gaat onder andere om aanslagen inkomstenbelasting, loonheffingen en omzetbelasting (btw) en vennootschapsbelasting. Meer informatie: Belastingdienst.

Voor wie?

Alle ondernemers en ZZP'ers.

Aanvragen

U kunt uitstel van belastingbetaling aanvragen bij de Belastingdienst.

Verlaging voorlopige aanslag

Verwacht u als ondernemer een lagere winst door de uitbraak van corona? En betaalt u nu een voorlopige aanslag inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting? Dan kunt u uw voorlopige aanslag wijzigen, zodat u direct minder belasting betaalt. Meer informatie: Belastingdienst.

Verlaag daarvoor uw inkomsten. Als het bedrag van de nieuwe voorlopige aanslag lager is dan de belasting die u in de eerste maanden van het jaar al hebt betaald, krijgt u het verschil terugbetaald.

Voor wie?

Alle ondernemers en ZZP'ers.

Aanvragen

U kunt de voorlopige aanslag verlaging op Mijnbelastingdienst.

Rente en boetes Belastingdienst

De Belastingdienst verlaagt tijdelijk de invorderingsrente na het verstrijken van de betalingstermijn naar bijna 0%. Ook het tarief van de belastingrente gaat tijdelijk naar bijna 0%. Verzuimboetes worden geschrapt of teruggedraaid. Meer informatie: Belastingdienst.

Voor wie?

Alle ondernemers en ZZP'ers.

Uitstel van betaling gemeentelijke belastingen

Ondernemers en zzp’ers kunnen uitstel van betaling van gemeentelijke belastingen aanvragen. Dit geldt ook voor (sport)verenigingen en stichtingen, mits ze zijn ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Na de aanvraag wordt er uitstel verleend tot 31 augustus. Meer informatie: gemeente Raalte.

Voor wie?

Alle ondernemers, ZZP'ers, (sport)verenigingen en stichtingen.

Aanvragen

U kunt uitstel van betaling van gemeentelijke belasting aanvragen bij de gemeente.

Uitstel van betaling aanslag toeristenbelasting

De gemeente Raalte stelt de aanslag toeristenbelasting tot een nader te bepalen datum uit. Dat betekent dat ondernemers in de horeca en vrijetijdseconomie voorlopig geen aanslag over 2019 ontvangen. Het college van B&W bekijkt later dit jaar hoe om te gaan met deze aanslag. Meer informatie: gemeente Raalte.

Voor wie?

Ondernemers in de horeca en vrijetijdseconomie.

Uitstel van betaling waterschapsbelasting

Ondernemers en zzp’ers kunnen uitstel van betaling van waterschapsbelasting aanvragen. Na de aanvraag wordt er uitstel verleend tot 31 augustus. Meer informatie: WDODelta.

Voor wie?

Alle ondernemers en ZZP'ers.

Aanvragen

U kunt uitstel van betaling van waterschapsbelasting aanvragen bij WDODelta.