adult iconTelling stemmen en bepaling uitslag

In onze gemeente heeft het college van B&W gekozen voor een centrale stemopneming. Dat houdt in dat de stembureaus op woensdag 15 maart de stemmen alleen gaan tellen op lijstniveau. Zodra om 21.00 uur de stembus dichtgaat wordt de telling gestart. Eerst de stemmen voor provinciale staten en daarna die voor de waterschappen. De stembureaus tellen alleen hoeveel stemmen er op een partij zijn uitgebracht en niet op welke kandidaat. Deze telling is openbaar en iedereen mag komen kijken.

Op donderdag 16 maart vindt de centrale telling plaats. Dat is vanaf 9.00 uur in sporthal Hoogerheyne in Heino; de telling is pas klaar als alles is geteld en dat kan de hele dag duren. Ook deze centrale telling is openbaar en iedereen mag komen kijken. In deze telling worden de stemmen nogmaals geteld en ook geregistreerd op welke kandidaat een stem is uitgebracht. Die uitslag wordt in een proces-verbaal opgeschreven.

De processen-verbaal van de uitslag in onze gemeente worden een dag na de telling aan de provincie en aan de waterschappen overhandigd. Daar is een centraal stembureau ingericht, dat alle stemmen in de provincie of het waterschap samenbrengt en de uitslag vaststelt. Op de website van die instanties zal de uitslag dan worden gepubliceerd.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via