build-reside iconSubsidie ter ondersteuning van lokale energie-initiatieven

Subsidie ter ondersteuning van lokale energie-initiatieven

In de gemeente Raalte bouwen we samen met de samenleving aan de energietransitie. Dit betekent dat er verschillende energie-initiatieven (werkgroepen, stichtingen en energiecoöperaties) actief zijn in de gemeente Raalte. Deze subsidie is bedoeld om deze lokale energie-initiatieven financieel te ondersteunen in hun activiteiten.

Wat houdt de subsidie in?

Met behulp van de subsidie kunnen energiecoöperaties, stichtingen en werkgroepen uit de gemeente Raalte in 2021 en 2022 per jaar € 2000 waarderingssubsidie aanvragen. Deze subsidie kan gebruikt worden voor de oprichting- en organisatiekosten, maar is ook in te zetten voor het uitvoeren van activiteiten en de inhuur van kennis.

Aanvragen

U kunt via het aanvraagformulier waarderingssubsidie lokale energie-initiatieven subsidie aanvragen.

Een lokaal energie-initiatief opstarten: dat lijkt je wel wat. Maar waar te beginnen? LEI-coaches kunnen je helpen in de opstartfase van het project. Ook als je als bestaand initiatief met een nieuw project bezig wilt, kun je hulp krijgen van de LEI-coaches.

Een-op-een ondersteuning

LEI-coaches zijn ervaringsdeskundigen die nieuwe initiatieven een-op-een ondersteunen en daarmee door de opstartfase heen helpen. Als lokaal energie-initiatief maak je kosteloos gebruik van deze ondersteuning. De LEI-coaches zijn door de alliantie Nieuwe Energie Overijssel speciaal in het leven groepen voor startende lokale energie-initiatieven (LEI), of initiatieven die in de opstartfase van een nieuw project zitten.

Aanvragen

Ga voor meer informatie naar de website van Lokale Energie Overijssel.

Met de Subsidieregeling Coöperatieve Energieopwekking (SCE) kun je als energiecoöperatie of Vereniging van Eigenaren (VvE) gezamenlijk investeren in een productie-installatie om duurzame energie mee op te wekken. Denk aan zonnepanelen, windmolens of waterkracht.

De SCE is bedoeld om nieuwe opwekprojecten van energiecoöperaties en VvE's te ondersteunen. Het is voor deze collectieven belangrijk dat ze zekerheid hebben over de toekomstige inkomsten van hun energieproject en dat die voldoende zijn voor een rendabele exploitatie van de productie-installatie. De regeling biedt deze zekerheid. Ze ondersteunt met een passend bedrag per kWh dat aansluit bij de kosten van de productie-installatie.

Aanvragen

Je kunt de subsidie aanvragen tot 1 april 2026 via de website van de RVO.

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via