Subsidie andere instellingen

Naast subsidies van de gemeenten bestaan er ook regelingen bij provincie en het rijk waar je wellicht gebruik van kunt maken. Ook zijn er verschillende fondsen waar subsidies aangevraagd kunnen worden.

Wanneer komt een activiteit in aanmerking voor subsidie?

In het online subsidieloket voor het lokale verenigingsleven hebben vrijwilligers, particulieren en leden van verenigingen toegang tot informatie over de voorwaarden van actuele subsidies, fondsen en fiscale regelingen. Van elke regeling bevat het Subsidieloket een samenvatting, de wettelijke voorwaarden en de beschikbare subsidiebijdrage. Daarnaast staan in het loket gegevens om zelf subsidie of extra informatie aan te kunnen aanvragen.

Aanvragen subsidie

Stichtingen, verenigingen en particulieren kunnen subsidies vinden in de databaseexterne-link-icoon. Via de link kun je een account aanmaken en daarna inloggen. Op deze website kun je zoeken naar subsidies en fondsen voor een project.

Een paar handige tips in het zoeken:

  1. Zoeken op onderwerp is het meest eenvoudig. Vul een zoekterm in (bijvoorbeeld “energie” of “bomen”. Je krijgt dan alle regelingen in beeld. Vaak kun je het beste twee of drie zoektermen na elkaar proberen.
  2. Selecteer aan de rechterkant in de blauwe vakken filters op welke zaken je wilt zoeken. Selecteer daar in ieder geval de regelingen die ‘open’ zijn.
  3. Kijk goed naar de regeling voor welke gebied deze open is. Sommige regelingen zijn voor specifieke provincies of gemeenten. Dit is meestal aangegeven in de titel of in de eerste tekst over de regeling.
  4. Vindsubsidies geeft zo goed mogelijk per regeling aan wat de voorwaarden zijn. Wanneer je een regeling gevonden hebt, klik dan door naar de website van deze regeling of het fonds. De link hiervoor staat onderaan in de tekst op van de regeling.

Daarnaast zijn ook onderstaande sites handig om te raadplegen:

Contact

Heb je vragen over het online subsidieloket? Neem dan contact op met Ineke Ripperda. Je kunt bellen naar 0572-347799 of mailen naar ineke.ripperda@raalte.nl