Strateeg Ruimtelijke ontwikkeling

‘Raalte groeit. Groei jij mee?’

De gemeente Raalte groeit. We staan voor grote ruimtelijke ontwikkelingen. Denk aan stations- en centrumgebieden, nieuwe infrastructuur, woningbouw en groen. Dat biedt kansen voor mensen die mee willen werken aan mooie projecten en aan de kwaliteit van het Raalte voor de komende generaties. Op dit moment zoeken wij een

Strateeg Ruimtelijke ontwikkeling

Aan het werk

Welkom in deze baan met ruimte! Ruimte voor jouw ideeën, jouw oplossingen, jouw strijdplannen voor complexe uitdagingen. Jij bent onze steun en toeverlaat, overal waar we strategie vertalen naar operationeel beleid voor ruimtelijke projecten en waar ruimtelijk-juridische vraagstukken ons uitdagen. Bij de cases onder jouw hoede leg jij eer in het opstellen van een perfect werkbaar omgevingsplan. Jij slaat daarin telkens de brug tussen onze gemeentelijke missie, de Omgevingswet en de toekomstdromen van ondernemers, investeerders en inwoners. In dit werk komt veel samen: staand beleid, de juridische kant, bestuurlijke overwegingen, concrete projecten om over af te stemmen en in proces te brengen. Je bent binnen de gemeente een graag geziene ‘constructieve bemoeial’ die collega’s zoals onze ruimtecoaches bijstaat bij hun procedures en de toetsing van beleid. Kortom, we verwachten nogal wat van jou, maar daar krijg je iets voor terug: altijd een stoel aan de tafel waar we ambities en realisatie aan elkaar knopen en een luisterend oor voor jouw inbreng. Met jou als trouwe helper op ons ruimtelijke werkveld lukt het ons om gelijkgericht voort te bewegen. Daardoor komen ontwikkelingen zo goed mogelijk uit de verf in onze grote en kleine dorpen en het landelijk gebied.

Zo zien we jou

Jij bent hbo+ of universitair geschoold, strategisch en tactisch sterk. Je bent nieuwsgierig en ziet altijd kansen. Je laat je niet uit het veld slaan door uitspraken als ‘zo doen we dat nu eenmaal’. Je bent in staat om creatieve energie in je omgeving aan te wakkeren. Je kent het instrumentarium van de gemeente in de ruimtelijke ontwikkeling en hebt eigen ideeën hoe we dat inzetten. Je omgeving ziet jou als een plezierige collega die gemakkelijk contact maakt. We zoeken natuurlijk een ervaren collega aan wie we deze rol toevertrouwen. Maar als je dit niet al tig jaar doet en bij ons wilt groeien naar senior niveau, kijken we vooral of jouw talent en persoonlijkheid passen bij de rol. Dus durf te solliciteren. 

Zo kom je bij ons         

Je komt 28 tot 36 uur in de week bij ons werken en wordt beloond vanuit schaal 12. Ben je nieuwsgierig? Wij zijn nieuwsgierig naar jou en jouw motivatie om de overstap naar onze gemeente te willen maken. Solliciteer meteenexterne-link-icoon en reageer vóór maandag 24 juni. De sollicitatiegesprekken zijn gepland op dinsdag 25 juni. Wil je nu al even contact? Bel of mail Francisca Holtman, 06-10686620, francisca.holtman@raalte.nl.

Alvast kennismaken op 19 juni

Hoe ontdek je nou beter of dit jouw baan is, dan door kennis te maken met de collega’s en het werk te zien? Dat doen we door een korte wandeling door een nieuwbouwproject op woensdag 19 juni om 16.45 uur of 17.45 uur. Meer info en aanmelden: raalte.nl/kennismaken.