Strateeg landelijk gebied

“Jij voert regie op een sterk landelijk gebied”

Denk je over een nieuwe baan, denk dan ‘Raalte’. Mensen werken graag bij ons om wie we zijn: positief, actiegericht, eigenzinnig. Een plek waar je ruimte krijgt om te groeien. Waar je meetelt en jouw werk ertoe doet. Waar we de dingen soms anders doen, als we vinden dat dat beter werkt. Raalte gaat volle kracht vooruit en in deze dynamiek verwelkomen we graag een

Strateeg landelijk gebied

Aan het werk

Welkom! In deze baan ben jij de procestrekker voor een grote opgave van Raalte: de toekomstbestendigheid van het landelijk gebied buiten onze dorpen. Ons landelijk gebied is in beweging, met strategische vragen rondom landbouw, landschap, water, klimaat, energie, wonen en biodiversiteit. Hoe grijpen alle ontwikkelingen in elkaar? Hoe leven we hier straks? Kan de jongere generatie er nog succesvol ondernemen? Hoe staat de natuur erbij? Is het landschap nog mooi en herkenbaar? En wat doen we nú tegen armoede en eenzaamheid? Een waslijst aan thema’s, met een roep om duidelijkheid. Daar kom jij om de hoek kijken. Samen met de strategisch beleidsmedewerker en een team van  adviseurs en coaches zet jij de strategie uit. Jij voert regie op antwoorden, op keuzes voor beleid en processen in de opgave en legt verbanden met andere ontwikkelingen en opgaven binnen en buiten de gemeente. Zodat we als gemeente werken aan een toekomstbestendig buitengebied. Je ontwikkelt ook ruimtelijk beleid, adviseert wethouders en management en bent een gespreks- en samenwerkingspartner voor tal van collega’s, collega-overheden, inwoners en ondernemers. Je stemt plannen en projecten af binnen Raalte en om ons heen. Zo zijn we een sterke partner voor iedereen met een belang in de toekomst van ons landelijk gebied.

Zo zien we jou

Jij bent een liefst universitair geschoolde, strategische gesprekspartner met een scherpe blik. Je verstaat je vak op meerdere manieren. Je bent al een ervaren adviseur in een politiek-bestuurlijke omgeving. Je kent de processen en de opgaven van een gemeente, specifiek de maatschappelijke uitdagingen in het landelijk gebied. Je overziet en doorziet snel de complexiteit van de diverse bewegingen en uitdagingen. Daarbij pak je met plezier de regierol. 

Zo kom je bij ons

Deze functie beslaat 32 tot 36 uur per week en wordt beloond vanuit functieschaal 11, eventueel schaal 12 als je uitzonderlijk veel kennis en ervaring meebrengt. Is dit jouw baan? Laat het vóór dinsdag 16 juli weten via het sollicitatieformulierexterne-link-icoon met jouw cv en motivatie. We zijn benieuwd waarom je bij de gemeente Raalte wilt werken en waarom in deze baan. De gesprekken zijn gepland op donderdag 18 juli. Wil je eerst meer weten? Bel of e-mail Leonie van Dam via 06-20982883, leonie.van.dam@raalte.nl.

Wat we bieden

Op de hoogte blijven