Start werkzaamheden ondergronds brengen hoogspanningslijnen Raalte Zuid

21 juli 2023
Algemeen

De hoogspanningslijnen in Raalte Zuid gaan de grond in. Een boormachine maakt een ondergrondse verbinding, waarna de nieuwe lijnen worden aangelegd. Daarna verdwijnen de masten. De eerste boorwerkzaamheden starten vrijdag 21 juli. De afgelopen weken vonden er alvast voorbereidende werkzaamheden plaats, zoals het inrichten van het werkterrein achter het hoogspanningsstation.

Wethouder Ben Nijboer: “Na een lang en intensief traject is het zover; de hoogspanningslijnen gaan de grond in. De werkgroep Kabelvrij Raalte heeft daar een grote bijdrage aan geleverd. Dat verdient een groot compliment! Vandaag mocht ik samen met Willem van de werkgroep het officiële startsein geven.”

“Dit is een fantastisch moment voor ons. Hier hebben we ons jarenlang hard voor gemaakt. We zijn dan ook super blij met de start van de werkzaamheden”, vertellen Willem Hulsman, Mirjam Betten en Theo van Baal van de werkgroep Kabelvrij Raalte.

Over de werkzaamheden

Aannemer A. Hak voert de werkzaamheden in opdracht van netbeheerder TenneT uit. De aannemer start – in verband met werkzaamheden aan het hoogspanningsstation - in juli alvast met een boring vanaf het hoogspanningsstation naar Het Erf. De andere (boor)werkzaamheden starten eind 2023. 

Naar verwachting liggen alle hoogspanningslijnen in het voorjaar van 2024 in de grond. Ga voor meer informatie over de verkabeling naar de website van netbeheerder TenneT: www.tennet.eu/raalte. Of download de TenneT Bouwapp.

Verbeteren van het elektriciteitsnet

Naast het ondergronds brengen van de hoogspanningslijnen vinden er nog een aantal andere werkzaamheden plaats om het elektriciteitsnet in Raalte te verbeteren. Zoals het vernieuwen en uitbreiden van het hoogspanningsstation aan de Westdorplaan. Deze werkzaamheden starten dit najaar. Kijk voor meer informatie over de verschillende werkzaamheden op www.raalte.nl/verkabeling
 

Onderschrift foto: Wethouder Ben Nijboer, Han Bartels (aannemer A. Hak), Willem Hulsman (werkgroep Kabelvrij Raalte) en Wouter Poelmans (TenneT).

Contact met de gemeente

Het gemeentehuis is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer 0572 34 77 99.

Wil je een mail sturen dan kan dat naar Info@raalte.nl.

Bezoekadres gemeentehuis

  • Zwolsestraat 16 Raalte

Postadres gemeente

  • Postbus 140, 8100 AC Raalte

Bezoekadres gemeentewerf ( alleen op afspraak)

  • Enkstraat 27 Raalte.

Openingstijden balies gemeentehuis (alleen op afspraak)

Maandag tot en met vrijdag van 8:30 uur tot 13:00 uur.

Op dinsdag is er een avondopenstelling van 17:00 uur tot 20:00 uur.

Social Media

De gemeente Raalte heeft diverse social media kanalen. 

Wij zijn bereikbaar via