Snoeihout in het buitengebied? Laat het gratis ophalen

12 februari 2024
Algemeen

Als inwoner van het buitengebied van de gemeente Raalte kun je twee keer per jaar snoeihout gratis laten ophalen. Dit kan tijdens de zogenoemde Snipperroute. De eerstvolgende route wordt tussen 11 en 15 maart gereden. De Snipperroute van de gemeente Raalte wordt verzorgd door ANV Groen Salland.

Wil jij snoeihout aanbieden? Meld je dan voor 5 maart aan door een mail te sturen naar info@groensalland.nl.Het snoeihout moet uiterlijk zaterdag 9 maart aan de weg liggen. Het hout wordt versnipperd en kun je eventueel afnemen voor € 20,00 per m³.  

Waar moet het hout aan voldoen?

  • Je kunt alleen hout aanbieden dat geen blad bevat. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en van laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen. 
  • Ook stronken of stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen zijn niet geschikt om te versnipperen. 
  • Bied je meer dan 6 m³ aan? Dan wordt het snoeihout aan huis versnipperd en afgevoerd. 
  • Bied je minder dan 6 m³ aan? Dan wordt er een gezamenlijke verzamellocatie aangewezen. Je kan je ook samen met je buren aanmelden. 
  • Er mag geen ander materiaal worden aangeboden, zoals houten palen, steen, ijzer of boomstobben. Dit kan schade veroorzaken aan de machines. 
  • U kunt stammen en tak- en tophout meegeven. Takken met een doorsnede tot 40 cm. worden versnipperd. 

Hoe moet het hout aangeboden worden?

  • Het tak- en tophout stapel je met het zaagvlak dezelfde kant op. De takken mogen niet gebundeld zijn met touw of draad. Er mogen geen spijkers in het hout zitten.
  • Het snoeihout moet de dag voordat de route wordt gereden aan de weg liggen. 
  • De locatie waar het hout wordt neergelegd/aangeboden om te versnipperen moet goed bereikbaar zijn met groot materieel: liefst vooraan bij de weg/inrit.

Aanmelden

Aanmelden kan tot 5 maart 2024 door te mailen naar ANV Groen Salland via info@groensalland.nl Geef daarbij aan dat het om de Snipperroute van gemeente Raalte gaat. Je krijgt vervolgens een aanmeldformulier toegestuurd, dat ingevuld teruggestuurd dient te worden. Na aanmelding neemt ANV Groen Salland contact op om de datum waarop zij langskomen door te geven en door te spreken hoe het hout klaargelegd moet worden.