Snipperroute grof snoeihout

Het is al mogelijk om het hele jaar door grof tuinafval gratis aan te bieden bij het milieubrengstation van de ROVA en bij Jansen Wijhe in Wijhe. Daarnaast kunt u als inwoner van het buitengebied van de gemeente Raalte uw snoeihout twee maal per jaar gratis laten ophalen. Dit noemen we de Snipperroute.

Wat houdt de Snipperroute in?

Woont u in het buitengebied en heeft u snoeihout dat u kwijt wilt?  Dan kunt u dit in de week van 12 tot en met 16 maart laten gratis laten ophalen. In december vindt de volgende Snipperroute plaats. De Snipperroute is een proef die na twee jaar geëvalueerd wordt. Het opgehaalde hout wordt versnipperd. Eventueel kunt u het hout ook ter plaatse laten versnipperen. U kunt dit voor ongeveer € 10 per kubieke meter afnemen.

Waar moet het hout aan voldoen?

  • De hoeveelheid hout die u aanbiedt heeft een omvang van ten minste 6 m3 . Heeft u minder dan 6 m3? Dan kunt u zich wel aanmelden. Op basis van de aanmeldingen worden een aantal locaties aangewezen, waar u het snoeihout kunt aanbieden.
  • U kunt alleen houtige massa aanbieden dat geen blad bevat. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en van laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen.
  • Ook stronken of stobben,  kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen zijn niet geschikt om te versnipperen.

Aanmelden

ANV Groen Salland voert de Snipperroute voor de gemeente Raalte uit. Meld u aan door te bellen of te mailen met ANV Groen Salland. Bel met 06-21965983 of mail naar groensalland@kpnmail.nl.

Na aanmelding spreekt de ANV Groen Salland met u de bijzonderheden van de versnippering door. Denk hierbij aan de datum waarop zij langs komen en hoe het hout klaargelegd moet worden.

Aanvullende informatie over de Snipperroute