Snipperroute grof snoeihout

Als inwoner van het buitengebied van de gemeente Raalte kunt u twee keer per jaar snoeihout gratis laten ophalen. Dit kan tijdens de zogenoemde Snipperroute. De komende route wordt tussen 9 en 13 december gereden.

De Snipperroute is een proef van twee jaar en wordt na deze route geëvalueerd. Het opgehaalde hout wordt versnipperd. U kunt het ook ter plaatse laten versnipperen en afnemen voor € 10 per m³, contant af te rekenen.

Waar moet het hout aan voldoen?

  • U kunt alleen hout aanbieden dat geen blad bevat. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en van laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen.
  • Ook stronken of stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen zijn niet geschikt om te versnipperen.
  • Biedt u meer dan 6m³ aan? Dan wordt het snoeihout aan huis versnipperd en afgevoerd.
  • Biedt u minder dan 6m³ aan? Dan wordt er een gezamenlijke verzamellocatie aangewezen. U kunt zich ook samen met de buren aanmelden.
  • Bied het hout op een goed te bereiken locatie aan. Bij voorkeur voor aan de weg.

U kunt grof tuinafval overigens het hele jaar door gratis aanbieden bij de milieubrengstations van de ROVA en bij Jansen-Wijhe.

Aanmelden

De Snipperroute wordt uitgevoerd door ANV Groen Salland. Aanmelden kan tot 30 november door te mailen naar: info@groensalland.nl. Geef daarbij aan dat het om de Snipperroute van Raalte gaat. Vervolgens krijgt u een aanmeldformulier toegestuurd wat ingevuld weer teruggestuurd dient te worden. Na aanmelding spreekt de ANV Groen Salland de bijzonderheden van de versnippering met u door. Denk hierbij aan de datum waarop zij langs komen en hoe het hout klaargelegd moet worden.