Snipperroute grof snoeihout

Het is al mogelijk om het hele jaar door gratis grof tuinafval aan te bieden op verschillende locaties binnen de gemeente Raalte. Daarnaast kunt u als inwoner van het buitengebied van de gemeente Raalte uw snoeihout twee maal per jaar gratis laten ophalen. Dit noemen we de Snipperroute.

Wat houdt de Snipperroute in?

Woont u in het buitengebied en heeft u snoeihout dat u kwijt wilt? Dan kunt u dit in de week van 10 tot en met 14 december 2018 gratis laten ophalen. Het opgehaalde hout wordt versnipperd. Eventueel kunt u het hout ook ter plaatse laten versnipperen. U kunt dit voor ongeveer €10,- per m³ afnemen.  

De Snipperroute is een proef die na twee jaar wordt geëvalueerd.

Waar moet het hout aan voldoen?

  • De hoeveelheid hout die u aanbiedt heeft tenminste een omvang van 6 m³. Heeft u minder dan 6 m³? Dan kunt u zich wel aanmelden. Op basis van de aanmeldingen wordt een aantal locaties aangewezen, waar u het snoeihout kunt aanbieden.  
  • U kunt alleen houtige massa aanbieden dat geen blad bevat. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen.
  • Ook stronken of stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen zijn niet geschikt om te versnipperen.

Aanmelden

ANV Groen Salland voert de Snipperroute uit voor de gemeente Raalte. Aanmelden kan door uiterlijk 26 november 2018 te mailen naar ANV Groen Salland via groensalland@kpnmail.nl. U geeft dan aan dat het om de snipperroute Raalte gaat en ontvangt een aanmeldformulier dat u kunt invullen en terugmailen.

Na aanmelding spreekt de ANV Groen Salland met u de bijzonderheden van de versnippering door. Denk hierbij aan de datum waarop zij langs komen en hoe het hout moet worden klaargelegd.

Aanvullende informatie over de Snipperroute