Snipperroute grof snoeihout

Het is al mogelijk om het hele jaar door grof tuinafval gratis aan te bieden op verschillende locaties binnen de gemeente Raalte. Daarnaast kunt u als inwoner van het buitengebied van de gemeente Raalte uw snoeihout tweemaal per jaar gratis laten ophalen. Dit noemen we de Snipperroute.

Wat houdt de Snipperroute in?

Woont u in het buitengebied en heeft u snoeihout dat u kwijt wilt? Dan kunt u dit in de week van 4 tot en met 8 maart 2019 gratis laten ophalen. De Snipperroute is een proef die na twee jaar geëvalueerd wordt. Het opgehaalde hout wordt versnipperd. Eventueel kunt u het hout ook ter plaatse laten versnipperen. U kunt dit voor ongeveer € 10 per kubieke meter afnemen.

Waar moet het hout aan voldoen?

  • De hoeveelheid hout die u aanbiedt heeft ten minste een omvang van 6m3. Heeft u minder dan 6 m3 hout? Dan kunt u uw ook aanmelden, maar werkt het iets anders. Op basis van de aanmeldingen worden een aantal locaties aangewezen, waar u het snoeihout zelf kunt aanbieden. Na uw aanmelding krijgt u hier meer over te horen.
  • U kunt alleen houtige massa aanbieden dat geen blad bevat. Snoeiafval van meidoornheggen, beukenhagen, coniferen en van laurier is helaas niet geschikt om te versnipperen.
  • Ook stronken of stobben, kluiten, struiken, siergras, bamboe, tuinhout en rasterpalen zijn niet geschikt om te versnipperen.

Aanmelden

ANV Groen Salland voert de Snipperroute voor de gemeente Raalte uit.  Aanmelden kan tot en met 22 februari door te mailen ANV Groen Salland via het mailadres groensalland@kpnmail.nl. Geef in de mail aan dat het om de snipperroute Raalte gaat. Vervolgens krijgt u een aanmeldformulier toegestuurd wat ingevuld weer teruggestuurd dient te worden. Na aanmelding spreekt de ANV Groen Salland de bijzonderheden van de versnippering met u door. Denk hierbij aan de datum waarop zij langs komen en hoe het hout klaargelegd moet worden.

Aanvullende informatie over de Snipperroute