Schulddienstverlening Raalte

Schulddienstverlening Raalte

Vindt u het lastig om rond te komen? Kunt u bij een commerciële bank geen lening krijgen? Is er beslag gelegd op uw loon of uitkering? Dreigen er afsluitingen van gas/elektra? Heeft u structureel betalingsachterstanden?

Wat kunt u hier zelf aan doen?

Heeft u bijvoorbeeld betalingsachterstanden? Dan kunt u zelf al in overleg met uw schuldeisers. Veel schuldeisers krijgen liever tijdelijk een lager bedrag, dan helemaal niets. Misschien kunt u termijnen afspreken, totdat u weer meer geld hebt. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat u in de periode mei/juni over vakantiegeld kunt beschikken. Het is belangrijk dat u eerst altijd uw lopende vaste lasten betaalt, zodat u afsluitingen voorkomt.

Lukt het u niet om het zelf op te lossen?

Wanneer het u niet lukt om uw geld- of schuldproblemen zelf op te lossen, kunnen wij u ondersteunen. Wij vragen u hiervoor een aantal vragen te beantwoorden.

Als u deze vragen heeft beantwoord en heeft verzonden, plannen we binnen 5 werkdagen met u een afspraak.

Crisis

Is er sprake van een crisissituatie? Dan wordt, na de aanmelding via bovenstaande link, dezelfde werkdag of de volgende werkdag, contact met u opgenomen door de Gemeentelijke Kredietbank in Assen. De GKB is een overheidsinstelling voor hulp bij schulden, preventie van schulden, inkomensbeheer en sociale kredietverlening. De GKB is lid van de NVVK, Vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren.